ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Στα άκρα η διαμάχη Βαξεβάνη με τον εκδότη της Espresso

Το πρωτοσέλιδο για την ΕΡΤ,  η επιστολή για «ηδονοβλεψίες της δημοσιογραφίας» και η έντονη αντίδραση της εφημερίδας

Χοντραίνει η διαμάχη ανάμεσα στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και στον εκδότη της εφημερίδας Εspresso Γιάννη Φιλιππάκη τον οποίο αναζητούσε ως χθες το βράδυ η αστυνομία, στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος.
Η μήνυση αφορούσε «συκοφαντική δυσφήμηση» που είχε να κάνει με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στις 14 Μαΐου όπου η εφημερίδα  υποστήριζε πως ο Κ. Βαξεβάνης πήρε 1,5 εκατομμύριο από την ΕΡΤ για τα 3 χρόνια συνεργασίας με το κανάλι.
Ο δημοσιογράφος έστειλε επιστολή στον εκδότη της Espresso διαψεύδοντας το δημοσίευμα και τονίζοντας ότι από την ΕΡΤ για τα 3 χρόνια συνεργασίας είχε πάρει συνολικά 108.000 μικτά. Οπως..
αναφέρει ο Κ. Βαξεβάνης, ζήτησε να αποκατασταθεί η αληθεια πράγμα το οποίο δεν έγινε. Έτσι χθες ο δημοσιογράφος, προχώρησε σε μήνυση εναντίον του εκδότη.
Ο Κ. Bαξεβάνης στην επιστολή του προς τον Γ. Φιλιππάκη, χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του εκδότη της εφημερίδας Espresso, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Ουδόλως με αφορά ο τρόπος και η ποιότητα που δημοσιογραφείτε. Αν δηλαδή επιλέγετε να ανοίγετε κρεβατοκάμαρες, να κοιτάτε από κλειδαρότρυπες ή να επικεντρώνεστε στα μπιντέ και τις λεκάνες της χώρας. Με αφορά όμως ότι επιλέξατε συνειδητά να με συκοφαντήσετε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας σας(...)
Αντιλαμβάνομαι γιατί μπορεί να είστε ηδονοβλεψίες της δημοσιογραφίας ακόμα και να αυτοϊκανοποιείστε παραθέτοντας στοιχεία και στιγμές από την προσωπική ζωή των άλλων. Αυτό δεν μπορώ να το αλλάξω και είναι θέμα γούστου και ποιότητας του καθενός (...)».
Εντονη ήταν η αντίδραση της εφημερίδας Εspresso που στο σημερινό της φύλλο, έκανε λόγο για «χυδαία επίθεση με φρασεολογία που δεν συνάδει σε επαγγελματία δημοσιογράφο».