ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΕΡΤ: όταν η κυβέρνηση δεν κάνει τον Κινέζο

Eξελίξεις στην ΕΡΤ σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση λόγω του ταξιδιού Σαμαρά στην Κίνα και φοβούμενη επανάληψη της ιστορίας με την επίσκεψη Ολάντ, υποχωρεί και μέσω ανακοίνωσης της ΕΡΤ δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθει στο αίτημα των εργαζόμενων για τα οφειλόμενα από υπερωρίες, οδοιπορικά, υπερεργασία κλπ.
Η διοίκηση της ΕΡΤ είχε ζητήσει  αναστολή των κινητοποιήσεων σαν ένδειξη καλής θέλησης από την ΕΣΗΕΑ, με αντάλλαγμα δημόσια αναγνώριση του δίκαιου χαρακτήρα των αιτημάτων των εργαζομένων. Θυμίζουμε ότι η συνέλευση των εργαζόμενων στην ΕΡΤ είχε αποφασίσει 48ωρη απεργία για Τετάρτη και Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι θα προχωρούσαν σε νέα..
γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν επί των νέων(;) δεδομένων.
Την ίδια ώρα ο κουμπάρος του πρωθυπουργού, συντονιστής της ΕΡΑ Γιώργος Αντωνίου με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook συκοφαντεί και λοιδορεί τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και τα συνδικαλιστικά τους όργανα, εκτοξεύοντας απειλές και ζητώντας “δραστικές παρεμβάσεις”
-------------
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ
«Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον της νέας Διοίκησης της ΕΡΤ-Α.Ε. και των αρμοδίων Υπουργείων για την διευθέτηση υπαρχόντων προβλημάτων. Στα πλαίσια αυτά καταβάλλεται προσπάθεια για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για καταβολή των δεδουλευμένων πάσης φύσεως αμοιβών για υπερωριακή εργασία, υπερεργασία, εκτός έδρας μετακίνηση και οδοιπορικών, καθώς και για εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες έτους 2012. Έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία έγκρισης του οφειλόμενου ποσού από το αρμόδιο Υπουργείο, μετά από σχετική επιστολή που η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. απέστειλε και εκτιμάται ότι η ανταπόκριση θα είναι η ταχύτερη δυνατή.
----------------------
Τι έγραψε ο κουμπάρος Αντωνίου στο facebook
 «Οι μάσκες έπεσαν στην ΕΡΤ! Εξάωρη στάση εργασίας σήμερα εως τη 1 τα ξημερώματα και 48ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στόχος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η εθνική προσπάθεια και το κρίσιμο ταξίδι του στην Κίνα. Μιλάμε για αίσχη. Για ντροπές συνδικαλιστών. Για ανομολόγητα παιχνίδια κομματικών εγκαθέτων, που αντιστρατεύονται την προσπάθεια για έξοδο από την κρίση. Ο ελληνικός Λαός που πληρώνει τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα με το ανταποδοτικό τέλος και η ελληνική Δικαιοσύνη εχουν τον λόγο. Τρεις μήνες με απεργίες τα Σαββατοκύριακα και σχεδόν καθημερινές στάσεις εργασίας, δείχνουν οτι η κατάσταση παει αλλού…Ζητείται ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!»