ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αγαπητέ Σίμο, άσε τις μαγκιές και δώσε λύσεις στην ΕΡΤ

O προέδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου σχετικά με τις δηλώσεις του για τις απεργίες των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Ο Σ. Κεδίκογλου είχε κάνει λόγο για «κουτοπονηριές της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ που για άλλη μια φορά θέλει να πλήξει την εικόνα της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροκομματικά συμφέροντα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε». Ο Δ. Τρίμης στην απάντησή του αναφέρει:
«Αγαπητέ Σίμο,
Αν είχες κάνει τη δουλεία σου, όπως δεσμεύτηκες, προς την ΕΣΗΕΑ, μετά την υπουργοποίησή σου, ίσως τώρα να μη χρειαζόταν να καταφύγεις σε αντιστροφή της πραγματικότητας, λεκτικές..
ακρότητες και απειλές κατά των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και της Ενωσής μας.
Με λίγα λόγια, κ. Κεδίκογλου, έχεις το μαχαίρι και το πεπόνι για να σταματήσεις τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες που συνεχίζονται στην ΕΡΤ και ευρύτερα στον κλάδο της δημοσιογραφίας. Αντί λοιπόν για μεγαλοστομίες και μαγκιές προς την ΕΣΗΕΑ,  οι εργαζόμενοι ομόφωνα, θα τολμούσα να πω,  θέλουν από σένα και τη διοίκηση της ΕΡΤ συγκεκριμένες λύσεις στα, δίκαια και γνωστά σε σένα εδώ και πολλούς μήνες, αιτήματά τους. Το ότι αυτά τα αιτήματα για τη δημοκρατική λειτουργεία των δημόσιων ΜΜΕ, το ψωμί και την αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων, τα έχεις κρύψει, εσύ και το μηντιακό σύστημα που στηρίζει τις μνημονιακές σας πολιτικές, από τους πολίτες, δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο.
Αν και δεν θα τη μοιραστώ μαζί σου, μου είναι απόλυτα κατανοητή, η αγωνία σου να προβάλλεται από τα ΜΜΕ το “κυβερνητικό έργο” και να φιλοτεχνείται τηλεοπτικά από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση το πορτρέτο του πολιτικού προϊσταμένου σου.»