ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Δουλεύουν απλήρωτοι σε εφημερίδες και ραδιοσταθμούς για πέντε κι έξι μήνες...

Πληθαίνουν τα κρούσματα ασυνέπειας των εργοδοτών σε όλα τα ΜΜΕ ανά την Ελλάδα. Ασυνέπεια που έχει να κάνει κυρίως με την μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζομένους τους.
Ετσι μετά την αθλητική εφημερίδα «Γαύρος», όπου οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν περισσότερο από πέντε μήνες, ήρθε και η 24ωρη προειδοποιητική απεργία της ΕΣΗΕΑ (την Τετάρτη) στον «Πρωταθλητή» που δεν έχει καταβάλλει δεδουλευμένες αποδοχές έξι μηνών στους δημοσιογράφους. (UPD) Την τελευταία στιγμή η απεργία στον Πρωταθλητή ανεστάλη μετά την γραπτή δέσμευση του Εκδότη-Διευθυντή της εφημερίδας Σωτήρη Πουλόπουλου, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζόμενων.
Την ίδια ώρα η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης κήρυξε 24ωρη απεργία στην εφημερίδα «Εβδόμη» της Καβάλας..
και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Studio 7» (ιδιοκτησίας του Γ. Χλώρου), καλώντας την εργοδοσία να εξοφλήσει δεδουλευμένα πέντε μηνών και να εγκαταλείψει κάθε αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια μονομερούς μείωσης μισθών των δημοσιογράφων.