ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΕΔΟΕΑΠ: Ελεύθερη η επιλογή γιατρού και διαγνωστικού κέντρου

Σημαντική απόφαση του Δ.Σ του Οργανισμού για τους ασφαλισμένους

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΟΕΑΠ, με αίσθημα σεβασμού προς τους μετόχους –μέλη του, αποφάσισε (ΣΔΣ 21/14.5.2013), να άρει το μέτρο φραγής των ασφαλισμένων μας που διαμένουν στα επτά γεωγραφικά διαμερίσματα της Αθήνας και στους γειτονικούς Δήμους (Ιλίσια-Ζωγράφου-Καισαριανή) , που ίσχυε από την 1η Μαΐου 2012.
Συγκεκριμένα, όλοι ανεξαιρέτως οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, θα έχουν πλέον ξανά το δικαίωμα να επιλέγουν γιατρό (συμβεβλημένο ή μη) και διαγνωστικό κέντρο (συμβεβλημένο ή μη) για την πραγματοποίηση ιατρικών επισκέψεων ή παρακλινικών εξετάσεων, τηρώντας βέβαια την ισχύουσα διαδικασία,..
δηλαδή την προέγκριση από τις ιατρικές υπηρεσίες του Οργανισμού και σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές που αποζημιώνει ο ΕΔΟΕΑΠ.
Επισημαίνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αξιολόγησε την υπάρχουσα κατάσταση και αποφάσισε την κατάργηση του μέτρου αυτού με κριτήριο το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής γιατρού και διαγνωστικού κέντρου βάσει των διατάξεων του Κανονισμού Υγείας του ΕΔΟΕΑΠ. Αποκαθιστά έτσι τις Αρχές της Ισότητας & του Δικαίου και δίνει τέλος στο καθεστώς διάκρισης και στην ταλαιπωρία  που είχαν υποστεί κατά τον τελευταίο χρόνο οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού.