ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Ομόφωνα αθώοι Βαξεβάνης - Ανδριανόπουλος σχετικά με δημοσίευμα για τη σύζυγο Στουρνάρα


Ομόφωνα αθώους για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, έκρινε το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη και τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Βασίλη Ανδριανόπουλο.
Η Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα είχε καταθέσει μήνυση για δημοσίευμα που αφορούσε τη διοργάνωση συνεδρίου από την εταιρεία της Mindwork Solutions, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια και φαρμακευτικές εταιρείες, με απευθείας ανάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω σύμβασης που υπογράφηκε τρεις ημέρες πριν αυτό ξεκινήσει.
Νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη και του δημοσιογράφου του Documento, Γιάννης Μαντζουράνης, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος και Γιώργος Αθανασάκης, είχαν καταδείξει δια των αγορεύσεών τους, την αλήθεια του επίδικου δημοσιεύματος του Documento. Το δικαστήριο αποφάνθηκε τελικά ότι όσα έγραψε το Documento το 2017 ήταν αληθή και αθώωσε ομόφωνα τους δύο δημοσιογράφους.
«Στις Δημοκρατίες, ουδείς είναι υπεράνω υποψίας, υπεράνω του νόμου, ακόμη κι αν θεωρεί τον εαυτό του ανέγγιχτο», δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη και του Βασίλη Ανδριανόπουλου, αμέσως μετά την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.