ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Σούπερ αρχισυντάκτης ο Κυριάκος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο


Έχει πολύ πλάκα το πως (δεν) παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ την είδηση που κυκλοφορεί σε όλο τον πλανήτη για τη νέα, ετήσια, λίστα που έβγαλαν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ως προς την Ελευθερία του Τύπου.
Μην ξεχνάτε πως το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως και η ΕΡΤ, έχουν περάσει στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήταν μία από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησής του αν θυμάστε το καλοκαίρι του 2019.
Δείτε λοιπόν με ποιο τρόπο διασύρεται το Πρακτορείο:
  • Στον τίτλο της είδησης δεν ασχολείται με την Ελλάδα και την 107η θέση μας αλλά ανησυχεί για το Περού, τη Σενεγάλη, την Αϊτή και την Τυνησία.
  • Για την Ελλάδα αφιερώνει μόνο μία γραμμή χωρίς καμία επεξήγηση: «Η Ελλάδα βρίσκεται στη 107η θέση». Αυτό και τίποτε άλλο. Ενώ για τη Σενεγάλη κόπτεται να μας πει ότι υπάρχει «ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών ως προς την ασφάλεια των δημοσιογράφων».
  • Φροντίζει στον τίτλο να ακολουθήσει τη ρητορική της κυβέρνησης λέγοντάς μας ότι οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) είναι ΜΚΟ. Το επαναλαμβάνει και μέσα, δύο-τρεις φορές, ότι πρόκειται για «μη κυβερνητική οργάνωση». Ό,τι ακριβώς τονίζει σε κάθε ευκαιρία και ο κύριος Μητσοτάκης, ο κύριος αρχισυντάκτης.
  • Θέλετε και το καλύτερο: το Πρακτορείο «θάβει» την είδηση στο site του! Δεν τη βρίσκεις, τη διαβάζεις μόνο στα τηλεγράφημα που έστειλε στους συνδρομητές του!
Μάθετε μπαλίτσα από τους ειδικούς.

Δ. Κανελλόπουλος / ΕφΣυν