ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Η ΠΟΕΣΥ στο πλευρό της ΕφΣυν και του Δ. Αγγελίδη για την αγωγή Κούγια


Καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της Ελευθεροτυπίας

Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη της στον δημοσιογράφο Δημήτρη Αγγελίδη και την Εφημερίδα των Συντακτών (ΕΦΣΥΝ) για την αγωγή που έχει υποβάλει εναντίον τους ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας και για την επιπρόσθετη μήνυση στον δημοσιογράφο. Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ αναφέρει:
«Η αγωγή εκδικάζεται αύριο Πέμπτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι ο δημοσιογράφος αποτύπωσε τον λόγο και την στάση του κατά την εκδίκαση γνωστής υπόθεσης με τρόπο υβριστικό, δυσφημιστικό και συκοφαντικό και μέσω της αγωγής επιχειρεί να επιβάλει αυτολογοκρισία, διεκδικώντας ποσό 30.000 ευρώ και από τον δημοσιογράφο και από την εφημερίδα στην οποία αυτός εργάζεται.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας στρέφεται κατά δημοσιογράφων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με αφορμή αναφορές σχετικές με την δημόσια συμπεριφορά του σε δίκες, που απασχολούν την δημοσιότητα. Άλλωστε, δεν είναι άγνωστοι ούτε οι χαρακτηρισμοί που έχει διατυπώσει κατά μαρτύρων, διαδίκων, κοινωνικών ομάδων και εκπροσώπων του Τύπου.
Το γεγονός αυτό, έχει καταγγελθεί με ανακοίνωσή τους από το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου και από την ΕΣΗΕΑ, η οποία έχει διαμαρτυρηθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την συμπεριφορά του κ. Κούγια κατά εκπροσώπων των ΜΜΕ.
Το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ θεωρεί αναγκαίο να επαναλάβει, ότι θα σταθεί αρωγός σε όλους τους συναδέλφους, απέναντι σε όποιον επιχειρεί με οιονδήποτε τρόπο να φαλκιδεύσει την αλήθεια, την ελεύθερη κρίση και την ελευθεροτυπία».