ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Δάκρυσε η εικόνα του Κυριάκου στα ΜΜΕ


Εδώ η κυβέρνηση αμφισβήτησε τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν μείωση του μέσου πραγματικού μισθού στην Ελλάδα κατά 7,4% λόγω ακρίβειας και πληθωρισμού, στην έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα θα δίσταζε; Λάθος η μέθοδος ΟΟΣΑ, της πλάκας η κατάταξη της Ελλάδας στην τελευταία θέση της Ευρώπης όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου και στην 107η θέση παγκοσμίως. Γενικά να ξέρετε ή «τα στοιχεία είναι λάθος» ή αν τέλος πάντων τύχει να είναι σωστά, «ο Μητσοτάκης δεν ήξερε». Υποκλοπές, Τέμπη, ακρίβεια, ελευθεροτυπία, παντού η ίδια γραμμή.

♦ Στα καλά νέα της ημέρας, είναι ότι από χθες για λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη η εικόνα της Παναγίας του «Αξιον Εστί» από το Αγιον Ορος. Δυστυχώς δεν ήρθε με τιμές αρχηγού κράτους όπως το Αγιο Φως, αλλά υπομονή μέχρι να μπει και ο Βελόπουλος στην κυβέρνηση. Βλέποντας το τελετουργικό, θυμίζει τις σχέσεις κυβέρνησης-ΜΜΕ. Δηλαδή, περνάς, προσκυνάς την εικόνα (Παναγίας ή Κυριάκου) και παίρνεις τη σχετική ευλογία. Αλλωστε είναι απολύτως φυσιολογικό σε μια φιλελεύθερη ευρωπαϊκή χώρα το 90% των ΜΜΕ να στηρίζουν την κυβέρνηση. Ολοι το ξέρουν αυτό.

♦ «Ποτέ δεν ήμουν φασίστας και ακροδεξιός, ούτε μια μέρα στη ζωή μου», είπε σε τηλεοπτικό καυγά με τον Δημ. Τζανακόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ) ο Αδωνις Γεωργιάδης, αποκαλώντας ταυτόχρονα τους κομμουνιστές φασίστες (Blue Sky). Εντυπωσιακό το άνοιγμα της Ν.Δ. στο Κέντρο.

♦ Η τρόικα «έκανε λάθη και έγιναν πράγματα για την ελληνική οικονομία που δεν έπρεπε να γίνουν […] Οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες έκαναν τεράστια λάθη κατά την περίοδο από το 2000 έως το 2009». Οχι, δεν τα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά ο πρώην πρόεδρος του IIF (Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο), Τσαρλς Νταλάρα, που κουβέντιασε δημοσίως σε εκδήλωση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σημειώνω ότι και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε πως «οι εταίροι μας βοήθησαν αλλά με μια διάθεση η οποία ήταν πολλές φορές τιμωρητική». Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Χάρης Ιωάννου 
Προεκλογικά Παρασκήνια /ΕφΣυν