ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Το παράπονο του Χατζηνικολάου


Με αφορμή τη διάψευση του προέδρου Τσίπρα για πρωτομαγιάτικο ραντεβού με τον Βαρουφάκη στο σπίτι του στο Σούνιο, θυμήθηκα μια αντίστοιχη διάψευση που είχε κάνει τον Μάρτιο του ’16 στην εκπομπή «Ενικός» του Νίκου Χατζηνικολάου, τότε που είχε αποκαλυφθεί μια μυστική συνάντηση που είχε με τον συγχωρεμένο τον Σταύρο Ψυχάρη. 
Ο τελευταίος είχε αποκαλύψει το ραντεβού αναφερόμενος σε μια γάτα των Ιμαλαΐων. Και τότε, όπως και χθες, ο Τσίπρας, αντιμετώπισε με χιούμορ την υπόθεση της άγριας κόντρας που είχε ξεσπάσει μεταξύ του ιδίου και του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη. Λίγο πριν από το πρώτο διαφημιστικό διάλειμμα της εκπομπής «Ενικός», όπου έδινε ζωντανά εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου προανήγγειλε τα επόμενα ερωτήματα για το δεύτερο μέρος της εκπομπής.
 «Μην ξεχάσετε να με ρωτήσετε για τη γάτα», είπε χαμογελώντας ο τότε πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο γνωστό άρθρο του εκδότη του «Βήματος» για τη συνάντησή τους, όπου ήταν παρούσα μόνο η «γάτα των Ιμαλαΐων». Για να συνεχίσει ο Αλέξης Τσίπρας: «Την έσκισα όμως τη γάτα, πάει η γάτα, τη σκίσαμε». 
Στο σημείο αυτό ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε χαμογελώντας: «Δεν θα τη γλιτώσετε. Έχω όμως ένα παράπονο: στον Ψυχάρη κάνατε καφέ, εμένα ποτέ». Παρά την on camera διάψευση του Τσίπρα, αποδείχθηκε ότι το ραντεβού με τον Ψυχάρη είχε γίνει κανονικά και με τον νόμο.
 Το αναφέρω αυτό γιατί δεν θέλω να πιστέψω σε καμία περίπτωση κάτι αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τους οποίους περί τις 4 το απόγευμα είδαν τον Βαρουφάκη (πρωτομαγιάτικα) να εισέρχεται στην εξοχική κατοικία του προέδρου Αλέξη στο Σούνιο. Σε κάθε περίπτωση, μένω στο σχεδόν πανομοιότυπο (με το προχθεσινό) χαμόγελο που είχε ο πρώην πρωθυπουργός, όταν προ επτά ετών διέψευδε τη μυστική συνάντηση με τον Ψυχάρη.