ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Εξώδικο Βαρουφάκη στην Απογευματινή για τη δήθεν συνάντηση μεΤσίπρα


Να αποκαταστήσει την αλήθεια ζητεί με εξώδικο ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 από την εφημερίδα Απογευματινή - «Δυσφημιστικό και παντελώς αναληθές δημοσίευμα» Εξώδικη διαμαρτυρία για το «δυσφημιστικό και παντελώς αναληθές δημοσίευμα» έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην εφημερίδα Απογευματινή, αναφορικά με δήθεν συνάντηση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.
Το δημοσίευμα «αναπαρήχθη από άπαντα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επομένως διαδόθηκε σε απεριόριστο αριθμό ανθρώπων, πολύ πέραν του αναγνωστικού σας κοινού» τονίζεται στο εξώδικο στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «το εν λόγω δημοσίευμά σας είναι απολύτως ψευδές και εξ ολοκλήρου ανυπόστατο. Επίσης, είναι δυσφημιστικό και συκοφαντικό σε βάρος μου και έχει προφανή στόχο να πλήξει την αξιοπιστία μου ως πολιτικού αρχηγού και συνακολούθως τις διακηρυγμένες θέσεις του εκλογικού μας συνδυασμού "ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ", ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη μελών του εθνικού κοινοβουλίου που πρόκειται να διενεργηθούν, ως γνωστόν, την 21η Μαΐου 2023».
Παράλληλα, ο Γ. Βαρουφάκης τονίζει ότι «οι ψευδείς ειδήσεις της Απογευματινής και του κ. Κουρτάκη σκοπίμως παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, προκειμένου να ζημιώσουν τον συνδυασμό μας κατά την προεκλογική περίοδο και να πλήξουν το πρόσωπό μου, αφού με εμφανίζουν ως έναν πολιτικό αρχηγό ασυνεπή και ψεύτη, που δήθεν άλλα δηλώνω δημόσια και άλλα μεθοδεύω υπογείως και σχεδιάζω κρυφά».
Καταλήγοντας, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζοντας το εν λόγω δημοσίευμα ως «παντελώς ψευδές, προσβλητικό, δυσφημιστικό και συκοφαντικό» ζητεί την «ανάκλησή» του και την αποκατάσταση της αλήθειας με νέο δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται ότι τη δήθεν συνάντηση στο Σούνιο, διέψευσε κατηγορηματικά σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για fake news, μεθόδους Τραμπ και ψέματα που έσπευσε με έμμεσο τρόπο να υιοθετήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Πήγαμε να πιάσουμε την Μάη;», είπε δηκτικά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ λίγο νωρίτερα ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο OPEN, ανέφερε: «Δεν το υιοθετώ αλλά λένε πως συναντήθηκαν Τσίπρας - Βαρουφάκης, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάνει ανοιχτό κάλεσμα στον Βαρουφάκη, στον άνθρωπο που θέλει να αντικαταστήσει το ευρώ με ''Δήμητρες''».

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική εφημερίδα Political επανήλθε σήμερα στο θέμα στην πρώτη σελίδα επιμένοντας: «Η συνάντηση στο Σούνιο έγινε».
 Επίσης η «Απογευματινή» σε πρωτοσέλιδο χτύπημα αναφέρει: «Τον είδαν κι άλλοι...  / Ποιοι είπαν πως "'εβλεπε ότι τον βλέπουν αλλά δεν τους ένοιαζε"».