ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Δημιουργία νέου καναλιού βλέπει ο Μιχάλης Ιγνατίου


Τι απαντά ο δημοσιογράφος για το Open και τον Ιβάν Σαββίδη
και τι λέει σε όσους ερωτούν γιατί τον… εγκατέλειψε η τηλεοπτική δημοσιογραφία

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου απαντά σε όσους ερωτούν γιατί δεν εμφανίζεται πλέον στην τηλεόραση. Επίσης αναφέρεται στη διακοπή της συνεργασίας του με το Open και τον ιδιοκτήτη του καναλιού Ιβάν Σαββίδη.
«Δεν βλέπω στον ορίζοντα τηλεοπτικό μέλλον, για μένα, στην Ελλάδα -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή-, αν και η δημιουργία ενός νέου καναλιού είναι πάντα στον… ορίζοντα. Αυτό φαίνεται πως θα συμβεί», αναφέρει χαρακτηριστικά σε κείμενό του στο σάιτ Hellas Journal.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου: 
"Με καθαρό το μέτωπο: Ο Μιχάλης Ιγνατίου δίνει απάντηση στους «περίεργους» που ξαφνικά ερωτούν γιατί τον… εγκατέλειψε η τηλεοπτική δημοσιογραφία
Τις τελευταίες μέρες, για ένα ανεξήγητο λόγο, ερωτούν διάφοροι καλοπροαίρετοι πιστεύω, για το «τηλεοπτικό μου μέλλον». Και οι οποίοι εικάζουν ότι οι λόγοι της δήθεν εξαφάνισης μου είναι πέραν της δημοσιογραφίας… Πρόκειται για ισχυρισμούς ψεκασμένων.
Είδα ότι γράφτηκε, επίσης, πως ασχολούμαι μόνο «με τη διάσωση του Ρώσου», υπονοώντας προφανώς τον ιδιοκτήτη του καναλιού OPEN, κ. Ιβάν Σαββίδη, και γι’ αυτό το λόγο δεν έχω χρόνο για να κάνω αυτό που μου αρέσει: Τη δημοσιογραφία.
Λοιπόν:
Δεν εργάζομαι για κανένα επιχειρηματία και για κανένα ελληνικό κανάλι, άρα ούτε για το OPEN. Από τις 15 Μαρτίου 2022, διακόπηκε η συνεργασία μου με το συγκεκριμένο κανάλι. Για τους λόγους θα αναφερθώ κάποια στιγμή στο σύντομο μέλλον.
Εργάζομαι μόνο ως αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στην Ουάσιγκτον, του κυπριακού καναλιού Omega και της εφημερίδας Φιλελεύθερος της Κύπρου.
Ακόμα: Δεν εργάζομαι για τη …«διάσωση» κανενός, ούτε του κ. Σαββίδη, με τον οποίο δεν έχω επαφή. Αλλωστε, αν οι Αμερικανοί έχουν στοιχεία εναντίον κάποιου, προχωρούν και επιβάλλουν κυρώσεις χωρίς να ακούνε κανένα. Και σίγουρα δεν θα λάβουν υπόψη τη γνώμη τη δική μου ή κάποιου άλλου. Δεν είδατε τι συνέβη στην Κύπρο; Κανείς δεν μπορεί να διασώσει κανένα, αν θεωρηθεί ότι είναι απέναντι στα αμερικανικά συμφέροντα…
Οπότε -για όσους ρωτούν- δεν βλέπω στον ορίζοντα τηλεοπτικό μέλλον, για μένα, στην Ελλάδα –τουλάχιστον αυτή τη στιγμή-, αν και η δημιουργία ενός νέου καναλιού είναι πάντα στον… ορίζοντα. Αυτό φαίνεται πως θα συμβεί.
Βεβαίως, να μην ξεχνάμε, ότι οι πάντες ψάχνουν ανταποκριτές του χιλιάρικου. Το ενοίκιο του πιο φθηνού διαμερίσματος, σε όχι καλή μάλιστα περιοχή, στην Ουάσιγκτον, αγγίζει τις 2 χιλιάδες το μήνα. Πρέπει να κάνουν άλλες 2-3 δουλειές, όχι δημοσιογραφικές, για να είναι και ανταποκριτές οι συνάδελφοι με ή χωρίς εισαγωγικά.
Την ίδια στιγμή, όπως λέγεται στα πέριξ, η Τουρκία έχει στείλει στις Ηνωμένες Πολιτείες δεκάδες εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης του Ερντογάν. Και η Ελλάδα θεωρεί τους ανταποκριτές αναλώσιμο “προϊόν”… Φταίνε, βεβαίως, και οι ίδιοι που δέχονται να εργάζονται με πολύ λίγα χρήματα.
Αυτά…
Μιχάλης Ιγνατίου"