ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Σύντροφος Μητσοτάκης


Γιατί γέμισαν με ευρώ τελευταία οι υποσχέσεις του Μητσοτάκη; Γιατί αναγγέλλει υπό το φως των προβολέων ότι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός, ο κατώτατος μισθός 950 ευρώ, ο μέσος μισθός 1.500, το ΕΣΥ τσίλικο, οι νέες μητέρες ευτυχισμένες, το κράτος σούζα στον πολίτη, η Ελλάδα του 2.0 Ελλάδα του 22.0; Μέχρι το 2027 όλα αυτά - ζωή να ’χει ο δωρητής. Θα υπογράψει τώρα την επιταγή του γαλάζιου ουρανού και θα εισπράξουμε καθαρό αέρα σε τέσσερα χρόνια. Αρκεί να ανεβάσουν αυτόν στον γαλάζιο ουρανό οι κάλπες.

Γιατί έχει την απάτη στο αίμα του, θα πείτε. Έταξε πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές, έκανε την εργασία για τους πολλούς μαύρη γαλέρα, άφησε τον κατώτατο μέχρι πριν από τις εκλογές όπως τον βρήκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα σκεπάζει την απάτη που αποδείχτηκε με μια μεγαλύτερη απάτη: μέχρι το 2027, 1.500 στην τσέπη. Καλώς, αλλά υπάρχει εδώ ένα ζητηματάκι. Κανένας απατεώνας δεν προκόβει αν τα υποψήφια θύματα τον υποπτεύονται, δεν τον πιστεύουν ή, ακόμα χειρότερα, έχουν καταλάβει με τι κουμάσι έχουν να κάνουν.

Διότι έρχεται η Eurostat να ανακοινώσει ότι η Ελλάδα του Μητσοτάκη είναι προτελευταία στην Ευρώπη στην απασχόληση. Και ο ΟΟΣΑ να ανακοινώσει ότι ο μισθός στην Ελλάδα του Μητσοτάκη έχασε πάνω από 7% της αγοραστικής του δύναμης το 2022. Κι αυτά σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνουν: Μακριά από τον Μητσοτάκη! Έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια. Σας δουλεύει. Αν οι μισθοί χάνουν 7% τον χρόνο και η απασχόληση κατρακυλάει με ρυθμούς Μητσοτάκη, το 2027, αντί για τους λαγούς με πετραχήλια, θα κάνουν πάρτι τα κοράκια.

Αλλά θα επιμείνει ο Μητσοτάκης, να είστε βέβαιοι. Έχει αντιγράψει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε μερικά κατοστάρικα και μερικές ανέξοδες υποσχέσεις, αφαίρεσε ό,τι ενοχλεί εκείνους που τον στηρίζουν και… action. Μας προέκυψε φιλεργατικός, προστάτης των πτωχών, μεταρρυθμιστής της δημόσιας δωρεάν Υγείας. Άφησε στην μπάντα και τους στρατηγικούς επενδυτές, και την είσοδο επενδυτών στα νοσοκομεία, και τα προβλήματα που προκαλούν οι αυξήσεις στους μισθούς, ακόμα και την ανισότητα ως φυσικό φαινόμενο. Σύντροφος Μητσοτάκης!

Φοβάται ο έρμος, αυτή είναι η αλήθεια. Και το δείχνει. Κάνει το λιοντάρι των δημοσκοπήσεων, κραδαίνει τον μπαμπούλα του Βαρουφάκη -ανατριχιάσαμε!-, λέει ό,τι ανοησία του κατέβει, αλλά τον έχουν ζώσει τα φίδια. Κι επειδή φοβάται, μαζί με τα ξίδια κατά του Τσίπρα μοιράζει μέλια με τον τόνο στον «απλό λαό». Κι όσο πιο πολύ φοβάται σε τόσο μεγαλύτερες υποσχέσεις-απάτες θα καταφεύγει. Δεν τα μάθατε ότι η ΔΕΗ επιστρέφει στο Δημόσιο; Μα δεν πιστεύετε τον Μητσοτάκη;

Θανάσης Καρτερός
Αυγή (30.4.2023)