ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Σύναξη δημοσιογράφων στην ΕΡΤ για το debate - Ποιοι θα εκπροσωπήσουν τα κανάλια


Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, οι δημοσιογράφοι που κλήθηκαν από την ΕΡΤ ξεναγήθηκαν στο νέο newsroom της δημόσιας τηλεόρασης, είδαν το υπερσύγχρονο Στούντιο 4, το οποίο θα φιλοξενήσει το debate την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, αλλά και τη βραδιά των εκλογών, ενημερώθηκαν για το ΕΡΤNEWS που έκλεισε ήδη έναν χρόνο ζωής, για το ertnews.gr όπως και για το Πρώτο Πρόγραμμα.
Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν από τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη, τον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Γιάννη Τρουπή, τα στελέχη και τους παρουσιαστές της Ενημέρωσης, καθώς και τους επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών, στο newsroom και στην αίθουσα συσκέψεων, στα πλατό και στο κοντρόλ των ειδήσεων, αλλά και στα στούντιο της τηλεόρασης.

Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, με συντονιστή τον δημοσιογράφο του κρατικού καναλιού, Γιώργου Κουβαρά, ενώ οι ερωτήσεις θα τεθούν από δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι ερωτήσεις θα γίνουν με βάση πέντε θεματικές ενότητες:
1. Οικονομία - Ανάπτυξη - Απασχόληση,
2. Εξωτερική πολιτική - ’Αμυνα
3. Κράτος - Θεσμοί - Διαφάνεια
4. Υγεία - Παιδεία - Κοινωνικό κράτος
5. Περιβάλλον - Ενέργεια

Σύμφωνα με τον Φώτη Καφαράκη, Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς που θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς θα είναι οι εξής: 

  • Τον Alpha θα εκροσωπήσει ο Αντώνης Σρόιτερ
  • Τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης
  • Το Mega η Ράνια Τζίμα
  • Το Open ο Παναγιώτης Στάθης
  • Τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και
  • Το Star η Μάρα Ζαχαρέα.
Οι δημοσιογράφοι αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου, ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειeς. Ενδεχομένως, να πραγματοποιηθεί η κλήρωση για να καθοριστεί η σειρά των ερωτήσεων.