ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Χατζηνικολάου: Διακοσμητική η παρουσία των δημοσιογράφων


Συνάντηση προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το debate των πολιτικών αρχηγών είχαν την Πέμπτη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη με τη συμμετοχή του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών Γιάννη Τρουπή
Μετείχαν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και συντονιστής της τηλεμαχίας Γιώργος Κουβαράς και οι δημοσιογράφοι –με αλφαβητική σειρά– Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).
Στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί επιστολή προς τη Διακομματική Επιτροπή, στην οποία οι δημοσιογράφοι προτείνουν να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα, που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.
Στο πλαίσιο της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ θα θέσει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η Μάρα Ζαχαρέα από τον Star θα υποβάλλει την τελευταία.

O Χατζηνικολάου απάντησε γιατί δεν συμμετέχει στο ντιμπέιτ

Με την ανακοίνωση των έξι ονομάτων δημοσιογράφων που θα συμμετέχουν στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου δημιουργήθηκαν απορίες σχετικά με τη μη συμμετοχή του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Ant1 Νίκου Χατζηνικολάου (το κανάλι θα εκπροσωπήσει ο «γερόλυκος» Γιώργος Παπαδάκης).
Ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου αναφέρθηκε μέσα από την εκπομπή του στον Real FM στην απόφασή του να μην εκπροσωπήσει τον ΑΝΤ1 στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.
«Πολλοί φίλοι μού στέλνετε μηνύματα από χθες το βράδυ και με ρωτάτε γιατί δεν θα είμαι στο debate των πολιτικών αρχηγών. Αυτή είναι μια απάντηση που την έχω δώσει εδώ και χρόνια. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και χρόνια δεν μετέχω στα συγκεκριμένα ντιμπέιτ, παρότι για καλή μου τύχη κάθε φορά έχω την πρόταση να μετάσχω, γιατί ούτε αυτό είναι αυτονόητο απλώς επειδή τυχαίνει να εργάζομαι σε τηλεοπτικούς σταθμούς και να παρουσιάζω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Όλες τις φορές που έγινε debate είχα και την αντίστοιχη πρόταση» είπε αρχικά.
«Το έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό. Δεν πιστεύω σε αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι είναι μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα με βάση τη διαδικασία που έχουν συναποφασίσει τα πολιτικά κόμματα για διάλογο. Δεν υπάρχει δυνατότητα για follow up, δεν μπορείς να επανέλθεις δηλαδή και να θέσεις διευκρινιστικά ερωτήματα αν η απάντηση δεν ικανοποιεί τον δημοσιογράφο, αν προκύψει νέο στοιχείο από τη συζήτηση από άλλον συνομιλητή. Μιλάμε για παράλληλους μονολόγους και θεωρώ ότι ως έναν βαθμό η παρουσία των δημοσιογράφων εκεί έχει καταστεί διακοσμητική» πρόσθεσε ο Νίκος Χατζηνικολάου.