ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Νέο σφυρί για Ψυχάρη στις 19 Ιουλίου


Για μια ακόμη φορά και με μειωμένη τιμή εκκίνησης οδηγείται στο σφυρί η οικία του Παναγιώτη Ψυχάρη στο Ψυχικό καθώς ο πλειστηριασμός προγραμματίστηκε εκ νέου για τις 19 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος επαναληπτικός πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου 2023 αλλά τελικά τέθηκε σε αναστολή, όπως και οι προηγούμενοι. 
Μάλιστα, η τιμή πρώτης προσφοράς είχε υποχωρήσει κατά 20% στα 1,92 εκατ. ευρώ, από 2,4 εκατ. ευρώ που ήταν η αρχική. 
Τώρα το νέο σφυρί έχει οριστεί για τις 19 Ιουλίου με την ίδια τιμή εκκίνησης (1,92 εκατ. ευρώ). Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από την Alpha Bank «με την ιδιότητά της ως εκπροσώπου των ομολογιούχων δανειστών της από 29.1.2015 σύμβασης (προγράμματος) ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης (subordinated) μετά συμβάσεων καλύψεως και πρωτογενούς διαθέσεως και ορισμού διαχειριστή πληρωμών και εκπροσώπου των ομολογιούχων δανειστών», για είσπραξη ποσού 500.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος μεγαλύτερης απαίτησης. 
Ο πλειστηριασμός αφορά αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες επί οικοδομικού συγκροτήματος, κτισμένου σε οικόπεδο έκτασης 3.400 τ.μ. στο Ψυχικό. Αυτές περιλαμβάνουν μια ενιαία κατοικία εμβαδού 543,95 τ.μ., με εξώστες 208,30 τ.μ., θέσεις στάθμευσης κ.ά.