ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Τσίπρας: «Κατεβαίνω» στις Σέρρες για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπώv


Ισχυρή εντολή στις εκλογές της 21ης Μαίου για να μπορέσει να συγκροτηθεί ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής για να «βγάλει τη χώρα από το δράμα που ζούμε τα τελευταία 4 χρόνια» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».
Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για την απόφασή του να είναι υποψήφιος σε Δωδεκάνησα, Α’ Πειραιά και Σέρρες, είπε:
«Δεν θέλω να το κρύψω, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό η επιλογή μου να κατέβω στις Σέρρες. Σε αυτό το στούντιο ήμουν 40 μέρες πριν όταν το πανελλήνιο ήταν συγκλονισμένο από την τραγωδία των Τεμπών. 57 συμπολίτες μας χάθηκαν άδικα. Και τώρα ο υπουργός των Τεμπών ο κύριος Καραμανλής παραιτήθηκε με κλάματα από υπουργός. Φάνηκε ότι η παραίτηση ήταν υποκριτική. Φάνηκε ότι σε λίγες μόνο μέρες θα είναι ξανά υποψήφιος για να διεκδικήσει αν είναι ξανά υπουργός. Ο συμβολισμός της δικής μου παρουσίας εκεί είναι ότι η πολιτική δεν είναι μία υπόθεση οικογενειών, γόνων, τζακιών. Και στη ΝΔ επίσης υπάρχουν αξιόλογοι πολιτικοί που δεν τυγχάνει να είναι εκπρόσωποι μεγάλων οικογενειών. Δεν έχει κάποιο προσωπικό χαρακτήρα αυτό αλλά έχει την απόφαση τη δική μου να μην αφήσω να ξεχαστεί αυτή η υπόθεση».

Μητσοτάκης και Καραμανλής να απαντήσουν ποιος έκανε το ρουσφέτι του σταθμάρχη

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, «την προηγούμενη εβδομάδα η δικαιοσύνη προχώρησε σε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ και 2 στελεχών του ΟΣΕ που είχαν την ευθύνη για τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη.
Μητσοτάκης και Καραμανλής οφείλουν να απαντήσουν ποιος έκανε αυτό το ρουσφέτι. Ο κύριος Καραμανλής λίγες μέρες μετά το ρουσφέτι του παράνομου διορισμού ήρθε να νομιμοποιήσει αυτό το ρουσφέτι. Χάθηκαν 57 συμπολίτες μας και πρέπει να δώσουμε απαντήσεις όχι για ρεβανσισμό αλλά για να μην βρεθούμε ποτέ ξανά μπροστά σε μία τέτοια τραγωδία».
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θεωρεί ότι είναι κληρονομικό δικαίωμα να κατέβει στις εκλογές και διερωτήθηκε: Πού κρατάει τον κύριο Μητσοτάκη ο κύριος Καραμανλής και ποιος είναι ο υπεύθυνος του διορισμού; Ποιανού ρουσφέτι ήταν αυτός που ο άνθρωπος που ήταν ανεκπαίδευτος, δεν ήξερε να αλλάξει ράγες και οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους; Αυτό είναι το κράτος που θέλουμε να είναι δίπλα στον πολίτη; Ποιος θα απολογηθεί, ποιος θα δώσει εξηγήσεις για αυτή τη μεγάλη τραγωδία;».

Ο Βαρουφάκης ας μιλήσει με τον φίλο του τον Σόιμπλε

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για το πρόγραμμα «Δήμητρα» του Γιάνη Βαρουφάκη, απάντησε: «Είμαστε σοβαροί; Δηλαδή εγώ ήρθα σε σύγκρουση με τον κ. Βαρουφάκη το ‘15 στην πιο δύσκολη στιγμή και δεν έθεσα καν σε συζήτηση αυτές τις ανοησίες για το νόμισμα γιατί αυτή ήταν η γραμμή του Σόιμπλε. Δεν συζήτησα εγώ τη γραμμή του Σόιμπλε και θα το κάνω τώρα; Βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο, ρυθμίσαμε το χρέος, σήμερα δεν απειλούνται οι τράπεζες αλλά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις».
Υπογράμμισε ότι «εμείς έχουμε αποκλείσει κάθε συζήτηση που μπορεί να αφορά σχέδια που δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», για να σχολιάσει πως «αν θέλει ο κ. Βαρουφάκης να συζητήσει τέτοιου είδους σχέδια να πάει να βρει τον κ. Σόιμπλε που ήταν φίλος του, να τα κουβεντιάσουν μαζί. Αυτό δεν αφορά το αύριο της χώρας και καμιά προοδευτική κυβέρνηση γιατί αυτό είναι ένα σχέδιο βαθιά συντηρητικό».

Το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση

Σχετικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σημείωσε ότι ζητά «ισχυρή εντολή σε αυτήν την κάλπη για να μπορέσει να συγκροτηθεί ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής για να βγάλει τη χώρα από το δράμα που ζούμε τα τελευταία 4 χρόνια».
«Αυτές οι εκλογές της απλής αναλογικής δεν είναι χαλαρές, θα βγάλουν κυβέρνηση. Το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση».
Σχολιάζοντας τα περί «τερατογένεσης» που έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ενδεχόμενο σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων», δήλωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει φέρει ένα τέρας στην κυβέρνησή του εδώ και τέσσερα χρόνια. Σε καμία χώρα, με απλή αναλογική, δεν σχηματίζουν κυβέρνηση οι ηττημένο

Εικόνα ντροπής να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους με επιστάτη τον Γεωργιάδη

Σχετικό με το βίντεο της ντροπής, όπου ο CEO της NOS INSURANCE SERVICES απειλούσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν τη ΝΔ, ανέφερε: Φοβέριζε και τρομοκρατούσε τους εργαζόμενους δήθεν για πλάκα. Να απειλεί ο εργοδότης τον εργαζόμενο να ψηφίσει ΝΔ γιατί θα χάσει τη δουλειά του. Γιατί; Για να παίρνει απευθείας αναθέσεις».
«Αυτό είναι ντροπή. Γυρνάμε στη δεκαετία του ’60».