ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και χρήματα των πολιτών στις κομματικές συγκεντρώσεις


Tο κρατικό πρωθυπουργικό αεροπλάνο χρησιμοποιεί ασυστόλως ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πηγαίνει στις προεκλογικές κομματικές συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι τις προεκλογικές περιοδείες του αρχηγού της ΝΔ τις πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.
O Κυριάκος Μητσοτάκης με το κρατικό αεροπλάνο επέλεξε να πάει και στη σημερινή (4/5) προεκλογική επίσκεψη στην Κεφαλλονιά. 


Το γεγονός συνιστά πρόκληση καθώς το κρατικό πρωθυπουργικό αεροπλάνο είθισται να χρησιμοποιείται για επίσημες κρατικές αποστολές στο εξωτερικό και σε ορισμένες περιπτώσεις για επίσημες κρατικές αποστολές εντός της Ελλάδας.
Τα άκρως φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ εννοείται ότι σιωπούν την ίδια ώρα που όταν τα ηνία της χώρας είχε ο Αλέξης Τσίπρας κατασυκοφαντούσαν με δημοσιεύματα ότι χρησιμοποιεί το κρατικό πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να πάει σε επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες και τον επέκριναν ότι σπαταλά χρήματα από το δημόσιο ταμείο.
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 δεν διανοήθηκε καν να πηγαίνει στις προεκλογικές συγκεντρώσεις με χρήματα των φορολογουμένων.

Aπροκάλυπτα κυνικός ο Άκης Σκέρτσος 

Aπροκάλυπτα κυνικός εμφανίστηκε ο Άκης Σκέρτσος στο press room αναφορικά με τη χρήση του πρωθυπουργικού σκάφους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην προεκλογική του εκστρατεία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που από τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργικής θητείας του έδειξε ότι βαδίζει στο μοναδικό μονοπάτι που γνωρίζει αυτό της αλαζονείας που απορρέει από την αντίληψη ότι το κράτος του ανήκει, έδωσε εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εμφανιστεί επιθετικός μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για τις κομματικές, προεκλογικές εξορμήσεις του.
Πιο συγκεκριμένα ο Άκης Σκέρτσος ρωτήθηκε με αφορμή τη δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τις προεκλογικές ανάγκες της ΝΔ.
Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά με ασυναγώνιστη αυθάδεια και ύφος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι, πρωθυπουργός είναι και θα κάνει ό,τι θέλει.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας και μέχρι και την επόμενη της 21ης Μαΐου μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων της χώρας» είπε ανερυθρίαστα ο Άκης Σκέρτσος.
Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν γνωρίζει αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφους για το ταξίδι του στην Κεφαλονιά», την ώρα που τοπικά μέσα φιλοξενούν φωτογραφίες και βίντεο.