ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Τρίωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Από τις 19.00 έως τις 22.00 θα διαρκέσει η κινητοποίηση αντίδρασης των εργαζομένων της ΕΡΤ στην στάση της διοίκηση την οποία καταγγέλλουν για αδιαλλαξία. Οι εργαζόμενοι δια των ενώσεων τους (ΠΑΣΥΜΗΤΕ & ΠΣΥΠΕΡΤ) χρεώνουν στην διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αδιαφανείς τακτικές και απουσία λογοδοσίας και ότι «συνεχίζει τις ακροβασίες νομιμότητας στη λειτουργία του ΔΣ της εταιρείας».
Υποστηρίζουν επίσης ότι η διοίκηση «τελευταία με περίσσιο θράσος και αυταρχισμό, χωρίς πραγματικό λόγο, προχώρησε σε πειθαρχικές διώξεις καταξιωμένων συναδέλφων μας, που υπηρετούν το Δίκτυο Εκπομπής της ΕΡΤ με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό για δεκαετίες, επιδιώκοντας έτσι τον εκφοβισμό και την απαξίωση της συνεχούς άοκνης προσφοράς τους στην Υπηρεσία.
Απέναντι σ’ αυτή τη συνολική εικόνα της διάλυσης των δομών και λειτουργίας και της απαξίωσης και ενοχοποίησης του ανθρώπινουδυναμικού, έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια ανοχής. Όπως είχαμε ενημερώσει στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε δυναμικά»
.
Με την -προειδοποιητική- κινητοποίηση τους οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν τα αιτήματα τους τα οποία είναι, όπως σημειώνουν:
  • Εφαρμογή της ΣΣΕ. Τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας.
  • Ελεύθερη, αντικειμενική και πολυφωνική ενημέρωση, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές και τους θεσμικούς κανόνες της διακομματικής επιτροπής εκλογών. 
  • Αξιοποίηση των τεχνικών και του εξοπλισμού των εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΡΤ. 
  • Ανάπτυξη του Δικτύου Εκπομπής. 
  • Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων. 
  • Μονιμοποίηση όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Να σταματήσουν τώρα η κακοδιαχείριση, η κατασπατάληση του ανταποδοτικού τέλους. Η διάλυση των υποδομών. Η απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού. Οι προσχηματικές διώξεις. Η εγκατάλειψη και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της ΕΡΤ. Η υποβάθμιση της παραγωγής και του πολιτισμού».