ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Ωμή εκλογική κατήχηση από το αφεντικό παρουσία Άδωνη [βίντεο]


Ένα αποκαλυπτικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου καταγράφοντας μια αδιανόητη στιγμή από επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης σε γραφεία εταιρείας. Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την εταιρεία Nos Insurances Services και έσπευσε να ανεβάσει ένα βίντεο στο Tik Tok με την παρουσία του εκεί και την ομιλία του προς τους υπαλλήλους, παρουσία του επικεφαλής της εταιρείας.
Ο υπουργός Ανάπτυξης καταγράφεται να λέει ότι δεν θα πει σε κάποιον τι θα ψηφίσει, αλλά περνάει στο παρασύνθημα… εκφράζοντας την άποψή του ότι «οι εκλογές είναι 21Μαΐου, δεν είναι ντέμο εκλογές. Εάν κάποιος είναι στο ντεμί δεν είναι καλή ιδέα να το αφήσει για τη δεύτερη φορά γιατί μπορεί να μην υπάρξει δεύτερη φορά και μετά η ζημιά μπορεί να είναι ανήκεστος».
Κάπου εκεί, ωστόσο, όπως καταγράφεται στο μονταρισμένο βίντεο τα πράγματα παίρνουν μια αδιανόητη τροπή, καθώς τον λόγο παίρνει ο CEO της εταιρείας και προχωρά σε μια άνευ προηγουμένου τοποθέτηση προς τους εργαζόμενους, «μαρτυρώντας» ότι έχει κάνει ξανά αντίστοιχη ομιλία ακόμη πιο έντονη από αυτή που ακολουθεί.
Το «αφεντικό» λέει ξεκάθαρα προς τους εργαζόμενους ότι δεν είναι τόσο δημοκρατικός, αλλά είναι δίκαιος, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει επιλογή για τις εκλογές, κραδαίνει τον μπαμπούλα των capital controls (επαναλαμβάνοντας, ουσιαστικά, το αφήγημα Μαξίμου) και καταλήγει «Επειδή είναι άδικο να την πληρώσουμε όλοι γιατί κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε για τους χ, ψ λόγους. Πρέπει να το συζητήσουμε».
Τι θα «συζητήσουμε» ακριβώς δε μας λέει.
Ολόκληρη η τοποθέτησή του:
  Ο υπουργός λέει ήπια. Εγώ σας τα είπα χθες πιο έντονα. Δεν υπάρχει επιλογή εδώ. Η δουλειά μας, η καθημερινότητά μας, το μέλλον μας, εξαρτάται πάρα πάρα πολύ από μία χώρα κυβερνημένη. Με μία σωστή κυβέρνηση. Ήμασταν παρέα όταν ήταν κλειστές οι τράπεζες παιδιά και θυμόσασταν τι γινόταν. Και στα τηλέφωνα, και με τους συνεργάτες μας, και με τον κόσμο και με τις αποζημιώσεις. Εγώ δεν είμαι τόσο δημοκρατικός σε αυτά τα πράγματα και σας το έχω αποδείξει. Είμαι όμως δίκαιος. Επειδή είναι άδικο να την πληρώσουμε όλοι γιατί κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε για τους χ, ψ λόγους. Πρέπει να το συζητήσουμε.
Σε εκείνο το σημείο επεμβαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθότι έμπειρος πολιτικός, κι επαναλαμβάνει ότι «ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει» για να του απαντήσει το αφεντικό ότι «εδώ είμαστε μια οικογένεια».
Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης έσπευσε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «με κάθε υπευθυνότητα, η αλήθεια είναι ότι αν η χώρα έχει αστάθεια πολιτική η οικονομία θα πάει προς τα πίσω».