ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Οι δημοσιογράφοι τιμούν την εργατική Πρωτομαγιά


Συμπληρώνονται φέτος 137 χρόνια από τον ξεσηκωμό στο Σικάγο και οι δημοσιογράφοι-όπως και όλη η εργατική τάξη της χώρας-πιστοί στα οράματα και τις παρακαταθήκες εκείνων που θυσιάσθηκαν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, διατρανώνουν για άλλη μια φορά την θέληση τους να αγωνιστούν για το δικαίωμα στην εργασία, τη δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας μετέχει με αγωνιστικό φρόνημα στη γιορτή μνήμης και τιμής της εργατικής Πρωτομαγιάς, παλεύοντας για όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που θυσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο βωμό των δημοσιονομικών περιορισμών, για να γίνει ουσιαστικό το δικαίωμα στην εργασία, χωρίς ευέλικτες μορφές απασχόλησης και με μισθούς που να καλύπτουν τις βιοτικές ανάγκες τους. Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν:
  • Δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και ασφάλιση.
  • Πλήρη απασχόληση, με περιορισμό των ευέλικτων μορφών εργασίας.
  • Μέτρα για τη μείωση της ανεργίας, αλλά και την στήριξη των ανέργων.
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για ουσιαστική αύξηση μισθών και συντάξεων.
  • Προστασία των δημοσιογράφων και της δουλειάς στους. Όχι στην ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας και στην φίμωση των λειτουργών της με εκφοβιστικές αγωγές.
Η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε καλεί τα μέλη της να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την 1η Μαΐου στις πόλεις της περιοχής ευθύνης της. Παράλληλα τους καλεί να μην εργαστούν την ερχόμενη Δευτέρα, τιμώντας την Εργατικής Πρωτομαγιάς και υπερασπιζόμενοι με αποφασιστικότητα τη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την ποιοτική ενημέρωση, όποτε και όπου αυτές απειλούνται και παραβιάζονται.
Υπενθυμίζεται ότι η 1η Μαίου είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας (άρθρο 14 του Ν. 4468/2017).