ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Αχ, αυτή η... ρουφιάνα η κάλπη


Ποιος είναι ο φόβος του αρχηγού της Δεξιάς; Η δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας που δεν θα περιλαμβάνει το κόμμα του. Καταριέται την απλή αναλογική, προειδοποιεί τους πολίτες να μην εμπιστευτούν τους ακροαριστερούς λαϊκιστές, κινδυνολογεί ασυστόλως για να τρομάξει τους μικροαστούς, θεωρεί ότι μόνο η αυτοδυναμία του κόμματός του μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνεται αυτός και η Ανώνυμη Εταιρεία του που υποδύεται το κόμμα και ξορκίζει την κυβέρνηση των ηττημένων.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός -οπορτουνιστής πλήρους απασχόλησης- φοβάται ότι οι εχθροί του θα τα βρουν. Είναι ο φόβος του δικαιολογημένος; Για να δούμε:

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει να ηγηθεί μιας κυβέρνησης ηττημένων. Συμφωνούν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ; Οχι. Οι πρώτες ενστάσεις ήρθαν και μάλιστα από δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος, τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Προκλήθηκε θόρυβος και οι δύο υποχρεώθηκαν να ανασκευάσουν μερικώς. Ωστόσο το ζήτημα παραμένει. Υπάρχει πάντως και η εκδοχή να συγκροτηθεί κυβέρνηση... ηττημένων (εφόσον βγαίνουν τα νούμερα) που θα έχει την πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα και στο Κοινοβούλιο, αλλά δεν θα έχει επικεφαλής τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος.
 Θα συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας; Αγνωστο. Θα συναινέσουν όλες οι πτέρυγες του κόμματος ακόμη κι αν ο πρόεδρος του κόμματος έχει αντίθετη γνώμη; Δύσκολο. Οπότε αδιέξοδο; Το αποτέλεσμα της κάλπης θα δώσει την απάντηση.

Στο ΠΑΣΟΚ θέλουν ενίσχυση της εκλογικής επιρροής του για να μπορέσει να επιστρέψει σε ρόλο πρωταγωνιστή η δημοκρατική παράταξη. Το σύνδρομο ιδιοκτησίας σε όλη του την έκταση, αφού στο ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι μόνο το κόμμα τους δικαιούται να μιλάει για λογαριασμό της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης. Αποκλείουν μετά βδελυγμίας την ιδέα να συνυπάρξουν με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, ενώ στελέχη του κόμματος άρχισαν να βάζουν όρους και για τα πρόσωπα.
 Δεν γουστάρουν τον Αντώναρο προφανώς γιατί είναι καραμανλικός, δεν γουστάρουν τον Πολάκη προφανώς γιατί τους θυμίζει το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’70, από το οποίο έχουν πάρει διαζύγιο, δεν γουστάρουν επίσης και τον Νίκο Παππά γιατί καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο όπου τον έστειλαν παρέα με τη Δεξιά, ασχέτως αν τα βαριά κακουργήματα που του είχαν χρεώσει εξαφανίστηκαν και έμεινε μόνο το πλημμέλημα για παράβαση καθήκοντος. Οπότε αδιέξοδο; Και σ’ αυτήν την περίπτωση τον τελευταίο λόγο έχουν οι κάλπες.

Στο ΜέΡΑ 25 ήθελαν τη συνεννόηση και γι’ αυτό εκπόνησαν το σχέδιο των 7+1 θέσεων με το οποίο ζήτησαν να ξεκινήσει προεκλογικά μια συζήτηση από την οποία δεν αποκλειόταν το ΠΑΣΟΚ. Δεν βρήκαν ανταπόκριση. Το ΚΚΕ είπε ότι «δεν θα πάρουμε». Το ΠΑΣΟΚ είπε ότι με τον Βαρουφάκη ούτε στον Παράδεισο. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε το θέμα για μετά τις εκλογές. 
Πριν από λίγες μέρες ο κ. Βαρουφάκης απέκλεισε κατηγορηματικώς κάθε συνεργασία λέγοντας «να μου κοπεί το χέρι από τον ώμο» αν υπογράψω για συμμετοχή σε κυβέρνηση ή για ανοχή σε κυβέρνηση χωρίς την εμπλοκή του ΜέΡΑ 25. Οπότε αδιέξοδο; Οι κάλπες είναι γκαστρωμένες και δεν έχει εφευρεθεί το υπερηχογράφημα που θα μας δίνει μια σαφή εικόνα για το φύλο του... μωρού που έχουν στα σπλάχνα τους.

Στο ΚΚΕ λένε ότι πρέπει να στείλουν οι ψηφοφόροι το κόμμα όσο πιο ψηλά γίνεται για να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Ο Δ. Κουτσούμπας μιλώντας στην «Καθημερινή» σημείωσε: «Σήμερα, το Κόμμα μας διαθέτει σύγχρονο, επιστημονικά επεξεργασμένο Πρόγραμμα εξουσίας-διακυβέρνησης, το οποίο καταθέτει ανοιχτά στον λαό και είναι έτοιμο να το υπηρετήσει από κυβερνητικές θέσεις, όταν ο λαός το επιλέξει». Αν οι ψηφοφόροι δεν κάνουν το χατίρι στο αρχαιότερο κόμμα του πολιτικού συστήματος; Αναμονή μέχρι να ωριμάσουν οι αντικειμενικές συνθήκες. Οπότε αδιέξοδο; Εκτός αν τα καπρίτσια της ρουφιάνας κάλπης σαρώσουν τις βεβαιότητες.

Tάσος Παππάς
Εφημερίδα των Συντακτών (24.4.2023)