ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Στρίβειν διά του Βαρουφάκη


Νομίζοντας ότι «έλυσε» το πρόβλημα στις σχέσεις Δεξιάς - Ακροδεξιάς, με τον εκλογικό αποκλεισμό σε δόσεις του κόμματος Κασιδιάρη και την αφαίμαξη του κόμματος Βελόπουλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφεται τώρα στον χώρο της Κεντροαριστεράς αναδεικνύοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη σε κύριο στόχο του.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί να τρομάξει τη συντηρητική μερίδα του εκλογικού σώματος επισείοντας τον μπαμπούλα του 2015. Υιοθετεί με ευκολία ως προεκλογικό αντίπαλο το στρατηγικό δόγμα του ΜέΡΑ25, μένοντας στη χρονιά αυτή. Λες και δεν κυβέρνησε στη συνέχεια επί μία τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να οδηγεί τη χώρα έξω από τα μνημόνια και να πετυχαίνει μια σειρά σημαντικούς στόχους της χώρας που εκκρεμούσαν επί δεκαετίες, με πιο δύσκολη την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει έναν διπλό στόχο. Από τη μια μεριά πιστεύει ότι χτυπώντας τον κ. Βαρουφάκη τού δίνει πόντους και επομένως πληγώνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε αυτός είναι ο λόγος που θέλει να αποφύγει πάση θυσία ένα προσωπικό debate με τον Αλέξη Τσίπρα.

Γνωρίζει ότι αν τεθούν όλα τα καίρια ζητήματα της χώρας σε μια ευθεία αντιπαράθεση ανάμεσα στους επικεφαλής των δύο μεγάλων παρατάξεων, τότε οι πολίτες θα αποκτήσουν εικόνα για το αύριο της χώρας που θα καθορίσει η ψήφος τους.

Αυτή την εικόνα θέλει πάση θυσία να θολώσει ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θέλει να συζητηθεί η πολιτική της δικής του τετραετίας στα ζητήματα της οικονομίας, της παιδείας, των δημοκρατικών ελευθεριών, του ελέγχου των μέσων ενημέρωσης κ.ο.κ. Σκοπός του είναι να συζητιούνται φανταστικά σενάρια επιστροφής στις συνθήκες της κρίσης του 2010-2018 που βέβαια όχι μόνο δεν την προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατόρθωσε να την κάνει παρελθόν.

Και βέβαια η συνεχής αναφορά στον κ. Βαρουφάκη έχει κι έναν δεύτερο στόχο: να αποκρουστεί όχι η φανταστική συνεργασία του ΜέΡΑ25 με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η μετεκλογική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να τρομάξει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και να τους θυμίσει ότι το κόμμα τους ήταν μαζί με τη Ν.Δ. στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015.

Μόνο που οι ψηφοφόροι της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς έχουν πιο πρόσφατες εμπειρίες από τη δική του διακυβέρνηση. Κι αυτή είναι που τους τρομάζει περισσότερο.

EΦ.ΣΥΝ. / Αποψη (26.4.2023)