ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Υποψηφιότητες για τα δημοσιογραφικά βραβεία Lorenzo Natali


Η υποβολή υποψηφιοτήτων για το Lorenzo Natali Media Prize, το κορυφαίο δημοσιογραφικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει ξεκινήσει. Οι δημοσιογράφοι μπορούν να υποβάλλουν τα επιλέξιμα άρθρα τους έως τα μεσάνυχτα της 28ης Απριλίου.
Το Βραβείο αναγνωρίζει και τιμά το έργο δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο που αναδεικνύει τις πιο πιεστικές παγκόσμιες προκλήσεις.
Η Ε.Ε. καλεί τους δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ για θέματα σχετικά με την ανισότητα, την εξάλειψη της φτώχειας, τη βιώσιμη ανάπτυξη, το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα, τη δράση για το κλίμα, την ψηφιακή τεχνολογία, τις θέσεις εργασίας και την απασχόληση, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, το μεταναστευτικό, την υγειονομική περίθαλψη, την ειρήνη, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά.
Οι δημοσιογράφοι μπορούν να υποβάλουν το έργο τους σε γραπτή, οπτικοακουστική ή μορφή πολυμέσων σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:
Διεθνές Βραβείο:
Ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε από Μέσο Ενημέρωσης που εδρεύει σε μία από τις χώρες εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (international-partnerships.ec.europa.eu)
Βραβείο Ευρώπης:
Ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε από Μέσο Ενημέρωσης με έδρα την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βραβείο Καλύτερου Νέου Δημοσιογράφου:
Ανοιχτό σε δημοσιογράφους κάτω των 30 ετών για ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε από Μέσο Ενημέρωσης που εδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε μία από τις χώρες εταίρους της.
Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για ρεπορτάζ σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά θα πρέπει να συνοδεύονται από μετάφραση σε μία από τις γλώσσες του διαγωνισμού: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά ή Πορτογαλικά. Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.

Επιλογή νικητών

Κριτική επιτροπή διεθνούς φήμης δημοσιογράφων και εκπροσώπων σημαντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο θα επιλέξει τους νικητές σε κάθε κατηγορία. Κάθε νικητής θα λάβει 10 000 €. Στον νικητή της κατηγορίας Καλύτερος Νέος Δημοσιογράφος θα προσφερθεί επίσης μια εργασιακή εμπειρία με έναν συνεργάτη μέσων ενημέρωσης. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των βραβείων Lorenzo Natali Media Prize στις Βρυξέλλες αργότερα το 2023.

Ιστορικό

Το βραβείο τιμά τη μνήμη του πρώην Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Lorenzo Natali, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην προώθηση των ευρωπαϊκών αναπτυξιακών πολιτικών. Το πνεύμα του διατηρήθηκε ζωντανό μέσα από το Βραβείο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες τιμώντας τους δημοσιογράφους των οποίων οι ιστορίες εμπνέουν την αλλαγή. Η απονομή του βραβείου ξεκίνησε για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1992.

Οι προηγούμενοι νικητές αναφέρονται στον ιστότοπο του βραβείου Lorenzo Natali ΕΔΩ. 
Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ