ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Απολύσεις προβεβλημένων δημοσιογράφων - Κύμα αμφισβήτησης των media


Αίσθηση παγκοσμίως έχει προκαλέσει μια σειρά απολύσεων προβεβλημένων δημοσιογράφων- παρουσιαστών εμβληματικών ενημερωτικών εκπομπών, επανακαθορίζοντας τον κλάδο. Aναλυτές θεωρούν ότι ο χώρος των media «εισέρχεται σε μια περίοδο παρακμής».
Η ενημέρωση από τα κυρίαρχα καλωδιακά δίκτυα των ΗΠΑ το τελευταίο- μεγάλο σε έκταση- χρονικό διάστημα έχει έρθει αντιμέτωπη με μια σημαντική πρόκληση καθώς αμφισβητείται από σημαντική μερίδα της αμερικανικής κοινής γνώμης. Συνέπεια αυτής της κρίσης ήταν η ανάπτυξη επιχειρηματικής πίεσης στα τηλεοπτικά δίκτυα η οποία μετακυλίστηκε προς τα «κάτω», στον προγραμματισμό, για περισσότερη ένταση σε εκπομπές με τους παρουσιαστές να γίνονται πιο δεικτικοί. Παρόλα αυτά το κύμα αντίδρασης δεν μετριάζεται.
Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή κατά την οποία το δίκτυο Fox News ανακοίνωσε ότι το «πρώτο βιολί» του καναλιού στην prime time ζώνη του, ο παρουσιαστής Τάκερ Κάρλσον απολύθηκε, αν και η ανακοίνωση του δίκτυο με κομψή διατύπωση κάνει λόγο για λύση της συνεργασίας με κοινή συμφωνία. - από κείμενο του Χρ. Ιερείδη stopontiki (ολόκληρο ΕΔΩ)