ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Ο «αρχισυντάκτης» του Μαξίμου


ΣΥΡΙΖΑ: Τα έργα και οι ημέρες Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, υπόδειγμα αναξιοκρατίας και χειραγώγησης

Ο Kυριάκος Μητσοτάκης, στη χθεσινή ομιλία υποστήριξε πως έκανε την ΕΡΤ, «υπόδειγμα ποιοτικής ραδιοτηλεόρασης». Ο απερχόμενος πρωθυπουργός μάλλον εννοούσε πως η ΕΡΤ της Νέας Δημοκρατίας μόνο υπόδειγμα κομματικής ραδιοτηλεόρασης μπορεί να θεωρείται. Να θυμίσουμε πως:
Αφού έθεσε από την πρώτη μέρα την ΕΡΤ υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού, στη συνέχεια, επί «γαλάζιας» διακυβέρνησης καταγράφηκαν και καταγγέλθηκαν δεκάδες περιστατικά λογοκρισίας.
  • Κορυφαίο περιστατικό, η εντολή να μην «παίξουν» στον τηλεοπτικό «αέρα» πλάνα από το πρωθυπουργικό κορωνογλέντι, εν μέσω σκληρής καραντίνας στην Ικαρία αλλά και πλάνα του κ. Μητσοτάκη με τον καταδικασθέντα Λιγνάδη.
  • Ειδήσεις, μη αρεστές στον «αρχισυντάκτη» του Μεγάρου Μαξίμου, συστηματικά αποκρύβονται.
  • Οι απόψεις της αντιπολίτευσης συνειδητά υποεκπροσωπούνται και διαστρεβλώνονται. Τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας αγνοούνται και η φωνή των πολιτών απουσιάζει.
  • Επίσης, η διοίκηση Ζούλα, έδωσε στον εαυτό της και στα στελέχη «χρυσούς» μισθούς και μπόνους και στους εργαζομένους, δωροκάρτες αντί για αυξήσεις. 
  • Αντικατέστησε μαζικά εργαζόμενους αορίστου χρόνου οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με εργολαβικούς και συμβασιούχους.
  •  Εξαφανίστηκαν οι εσωτερικές παραγωγές δεσμεύοντας τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ μέχρι το 2029 με δαπάνες για εξωτερικές και μεικτές παραγωγές με 13 εκατομμύρια ευρώ.
  • Αποπειράθηκε να διαλύσει τις εγνωσμένης φήμης ορχήστρες της ΕΡΤ. Έκανε περικοπές προσωπικού στα εξωτερικά συνεργεία θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους που τα επανδρώνουν. 
  • Έριξε «μαύρο» στην εκπομπή των Βραχέων, αφήνοντας εκατομμύρια απόδημους, ναυτικούς και μετανάστες, δίχως εξασφαλισμένη επαφή με την πατρίδα.
  • Έστειλε ανταποκριτές στην Ουκρανία χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας (δίνοντας τους ακατάλληλα γιλέκα, δωρεά του Υπ. Προστασίας του Πολίτη).
  •  Παρουσίαζε ανταποκριτή στη Μόσχα ενώ αυτός ήταν στην Αθήνα. 
  • Ολόκληρη η διοικητική πυραμίδα του Ενημερωτικού Τομέα της ΕΡΤ, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου του κ. Ζούλα, διαγράφηκαν από την ΕΣΗΕΑ με την κατηγορία της παραπλάνησης κοινού. Γράφοντας μια μελανή σελίδα στην ιστορία των πανευρωπαϊκών δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων.
Αυτή είναι η κάθε άλλο παρά άριστη και επιτελική διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ΕΡΤ η οποία μόνο ως υπόδειγμα σπατάλης, βολέματος ημετέρων και απόπειρα μετατροπής της ΕΡΤ σε κομματικό φερέφωνο μπορεί να θεωρηθεί.
 Τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΝΔ στην ΕΡΤ, εξάλλου βρέθηκαν στο στόχαστρο της κριτικής από διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις, καθώς συνέβαλαν μεταξύ άλλων στην πτώση της χώρας μας στη ντροπιαστική 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευθεί για μια ανεξάρτητη ΕΡΤ, με διοίκηση εκλεγμένη από τα 4/5 της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Με πλήρη διαύγεια και λογοδοσία μέχρι και το τελευταίο ευρώ που δαπανά η ΕΡΤ. Με επένδυση στην καινοτομία και την εσωτερική παραγωγή και πλήρη αξιοποίηση όλου του προσωπικού και των τεράστιων τεχνικών δυνατοτήτων της ΕΡΤ.

- από Δελτίο Τύπου του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης,Μάριου Κάτση, και της Αν. Τομεάρχη Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αναστασίας Γκαρά