ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Το ελάττωμά μου ως πατέρας είναι ότι έχω αδυναμία να βάλω όρια και τα βάζει η Μπέττυ


Στη σχέση του με τη σύντροφό του, Μπέττυ Μπαζιάνα και με τα δύο παιδιά του ήταν αφιερωμένο μεγάλο μέρος της συνέντευξης που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Alpha Happy Day με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε προσωπικό τόνο, μίλησε για τις «μάχες» που δίνει ως γονιός, για το πώς του αρέσει να χαλαρώνει, ενώ αναφέρθηκε και στα σημάδια που άφησαν στην οικογένειά του η αιφνίδια απώλεια του πατέρα του το 2012 αλλά και ο θάνατος ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο της μητέρας της Μπέττυς Μπαζιάνα.
«Με την Μπέττυ είμαστε μαζί από το Λύκειο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ εξηγώντας τι τον τράβηξε επάνω της είπε ότι «είναι πολύ γοητευτική γυναίκα και κυρίως η προσωπικότητά της». Όπως είπε, η Μπέττυ Μπαζιάνα έχει τον πρώτο ρόλο στο σπίτι. «Εάν δεν τον είχε, δεν θα πήγαιναν καλά τα πράγματα. Το ελάττωμά μου ως πατέρας είναι ότι έχω αδυναμία να βάλω τα όρια και τα βάζει η Μπέττυ» σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τα δυο παιδιά του και την έλλειψη χρόνου μαζί τους, ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε ότι σημασία έχει ο ποιοτικός χρόνος που περνάει κανείς με τα παιδιά του, ενώ μίλησε και για το επιπλέον βάρος που δημιουργεί η δημοσιότητα. «Κατάλαβαν από πολύ νωρίς τη δουλειά κάνω» είπε.
«Ο δημιουργικός χρόνος δεν έχει σχέση με το τι κάνεις αλλά αν μπορείς να συζητήσεις και να ακούσεις τις αγωνίες τους, τα θέλω τους» συνέχισε. «Εγώ έχω αναλάβει τα πιο ευχάριστα σε σχέση με τα παιδιά. Έχω αναλάβει το πρωινό ξύπνημα των παιδιών, να τρώμε πρωινό. Με κατηγορεί η Μπέττυ ότι αργούν τα παιδιά να πάνε στο σχολείο» σημείωσε.

«Ο μικρός μας έχει βγει χάκερ»

«Η μεγάλη μάχη που δίνουμε είναι με τις οθόνες και εκεί έχουμε χάσει το παιγνίδι» συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, περιγράφοντας μια κατάσταση που ζουν σχεδόν όλοι οι γονείς. Όπως είπε, δεν μπορείς να τις αποκλείσεις αλλά να βάλεις όρια. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο σπίτι τους δεν υπάρχει πλέον τηλεόραση, αλλά μόνο ένας προτζέκτορας για ταινίες και ποδόσφαιρο.
«Την έχουμε καταργήσει. Και να σας πω και πώς έγινε γιατί έχει πλάκα. Η Μπέττυ ως ηλεκτρολόγος μηχανικός ΗΥ έσπευσε να φέρει ένα πρόγραμμα, να βάλει το λεγόμενο parental control, τη δυνατότητα δηλαδή να μπορείς να ελέγχεις και να κλείνεις. Ο μικρός όμως μας έχει βγει χάκερ. Κατάφερε, βρήκε το σύστημα, το χάκαρε και το έβγαλε. Και βρήκε και τον ρυθμιστή στην τηλεόραση και τον ξήλωσε - αυτό έγινε όταν ήταν 7 χρονών - και μαζί με τον μεγάλο συνεννοηθήκανε και το θάψανε στο μπαλκόνι σε μια γλάστρα. Κάποια στιγμή το συνειδητοποιήσαμε και είπαμε καταργείται η τηλεόραση» περιέγραψε γελώντας.

Η απάντηση Τσίπρα στα fake news για το εξοχικό που νοικιάζει στο Σούνιο

«Έχω συνηθίσει τη σπέκουλα» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στα fake news που γράφονται κατά καιρούς σε βάρος του.
«Μένω στην Κυψέλη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Αμπελόκηπους, πίσω από την Πανόρμου και πήγαινα σχολείο στο 2ο και στο Πολυκλαδικό. Κάναμε κοπάνες για να δούμε στον “Τάφο του Ινδού” προπονήσεις και για να δούμε αγώνες, ανεβαίναμε τις Τετάρτες στην ταράτσα στο 2ο. Ένθερμος υποστηρικτής του Παναθηναϊκού και είναι και τα παιδιά τώρα» τόνισε. «Είπα στην Μπέττυ ότι μπορείς να τα κερδίσεις όλα, αλλά ένα πράγμα δεν θα σου το επιτρέψω ποτέ. Γιατί η Μπέττυ είναι Ολυμπιακός» είπε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε ενοχλητική την ιστορία με τα fake news. «Νοικιάζουμε ένα σπίτι στο Σούνιο» είπε και αναφέρθηκε στη συντονισμένη επίθεση από το σχεδόν το μισό μιντιακό σύστημα ότι δήθεν είχε αγοράσει με μαύρα χρήματα εξοχικό στο Σούνιο, για την οποία αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και κέρδισε. «Πρέπει να υπάρχει ένα όριο» ξεκαθάρισε.

Το ψαροντούφεκο

Αναφερόμενος στο πώς χαλαρώνει, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι με τη σύντροφό του πηγαίνει πολύ θέατρο, είναι πολύ σινεφίλ και παλαιότερα πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη για το φεστιβάλ, βγαίνουν με φίλους έξω, ενώ τελευταία έχουν γίνει περισσότερο φίλοι με τους γονείς των φίλων των παιδιών τους.
Για τα χόμπι του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με το ψαροντούφεκο. «Δεν είμαι πολύ καλός ψαράς, πιο πολύ μ' αρέσει η διαδικασία, το να ξεχνιέσαι βλέποντας τον βυθό» σημείωσε. «Η πιο συγκλονιστική μου εμπειρία ήταν ότι βρέθηκα σε F16 και το πήρα στα χέρια μου».

Με ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησε ο Αλ. Τσίπρας για την αιφνίδια απώλεια του πατέρα του το 2012 αλλά και τον θάνατο ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο της μητέρας της Μπέττυς Μπαζιάνα.
«Είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς που μένουν όταν φεύγει κάποιος ξαφνικά» ανέφερε. «Με είχε πάρει τηλέφωνο λίγο πριν και μετά έφυγε» σημείωσε. «Είχα ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα μου. Με έπαιρνε τηλέφωνο 3 φορές την ημέρα. Δεν πρόλαβε να με δει πρωθυπουργό αλλά είχε μια βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί» συμπλήρωσε.
Με αφορμή την περιπέτεια της υγείας της μητέρας της συντρόφου του, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ. «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τη μητέρα της Μπέττυς στο Λαϊκό όπου νοσηλεύτηκε και είδα πραγματικά ότι είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια που κάνουν γιατροί και νοσηλευτές». Όπως είπε, πρέπει να αυξηθούν οι δαπάνες στην υγεία, να πάει στα 2.000 ευρώ ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου και να δοθούν κίνητρα.