ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Το golden boy της πολιτικής


Τα μέσα ενημέρωσης, ακόμα αυτά και της λίστας Πέτσα, θυμώνουν όταν μια εταιρεία ή μια τράπεζα πάει κατά διαόλου, αλλά οι μάνατζερ λαμβάνουν το μπόνους τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Είναι θέμα δικαιοσύνης ή, καλύτερα, αδικίας απέναντι σε εργαζόμενους ή καταθέτες όταν μιλάμε για τράπεζες που πολλές φορές βρίσκονται από τη μια μέρα στην άλλη «στον αέρα». Είναι «αντιεμπορικό» να πάρεις δημοσίως το μέρος των golden boys.
Τι γίνεται όμως με το golden boy της πολιτικής;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κορδώνεται από την πρώτη μέρα υποδυόμενος τον ρόλο του μάνατζερ. Ως πρώτου τη τάξει σε μια κυβέρνηση στα πρότυπα εταιρείας. Μόνο που μοιάζει με τους παραπάνω CEOs, που έφεραν την επιχείρηση στα όρια της κατάρρευσης και τώρα αξιώνει και επιβράβευση. Σε εκλογικό «νόμισμα», προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.

Ανερυθρίαστα μοιράζει υποσχέσεις αν τον επιβραβεύσουμε, αποσιωπώντας τον ζοφερό απολογισμό της διοίκησής του.

Η Ελλάδα, που παραδόθηκε αμαχητί στα καρτέλ ενέργειας, καυσίμων και σούπερ μάρκετ, την ώρα που οι μισθοί -έτσι κι αλλιώς σε… νηπιακό ύψος σε σχέση με την Ευρώπη- μειώνονταν σε πραγματικούς αριθμούς, τον ακούει να υπόσχεται καλύτερες αμοιβές.

Η Ελλάδα, που έχει απαξιωθεί παγκοσμίως, που έχει επικριθεί από μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού για την καταστρατήγηση του Κράτους Δικαίου, τις υποκλοπές και τις εξαγωγές «τεχνογνωσίας» παράνομων λογισμικών, που χθες μόλις έλαβε ξανά «κίτρινη κάρτα» από την Κομισιόν για τις παρεμβάσεις κατά της ΑΔΑΕ, τον βλέπει να της τάζει «αποτελεσματικό» κράτος.

Η Ελλάδα, που κατέγραψε, ειδικά στο δεύτερο και τρίτο κύμα της πανδημίας, αναλογικά τους περισσότερους νεκρούς στην Ευρώπη επειδή η κυβέρνηση του αρχιμάνατζερ αντιμετώπιζε τον κορωνοϊό με αστυνομία αντί για νοσοκομεία, τον είδε τώρα να ανακαλύπτει τη δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Πώς να μην σου θυμίσει τον μάνατζερ, που αναίσθητος καμαρώνει για τα κατορθώματά του κι ας οδηγούν απευθείας προς τον γκρεμό αν δεν βρεθεί κάποιος να τον φρενάρει; Στις 21 Μαΐου ευτυχώς την ευκαιρία αυτή θα την έχουν οι πολίτες. Όχι μόνο να βάλουν φρένο στην ξέφρενη πορεία με την όπισθεν που φανατικά ακολουθεί, αλλά να του πάρουν και το τιμόνι από τα χέρια. Για να αποκτήσει έτσι το γνήσιο νόημά της η λέξη «Μπροστά».

Κώστας Αργυρός
Αυγή (27.4.2023)