ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ποιοι βλέπουν Γιώργη Αυτιά


Ο Γιώργος Αυτιάς είναι ένας από τους «δημοσιογράφους του λαού». Ακουμπάει στον κόσμο. Ξέρει για τις συντάξεις, για τα προβλήματα των απλών ανθρώπων, γνωρίζει να λύνει απορίες, να υπερασπίζεται,.. βέβαια και να κολακεύει -κυρίως τους καλεσμένους του. Ξέρει να μιλάει στους «κάποιας ηλικίας». Γι' αυτό και το κοινό του είναι «κάποιας ηλικίας». Στις μετρήσεις τηλεθέασης η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών του είναι άνω των 65. Για παράδειγμα, στη μέτρηση του προπερασμένου Σαββάτου (30 Ιανουαρίου) κατέγραψε στο σύνολο 18,2% και στους 65+ έφτασε στο 26,3%. Από εκεί και πέρα, όσο χαμηλώνουν οι ηλικίες συνήθως τόσο πέφτουν τα ποσοστά. Συγκεκριμένα, την ίδια ημέρα:
  • 55-64 στους άνδρες 19,9 %, στις γυναίκες 19,5.
  • 45-54 στους άνδρες 7,7 %, στις γυναίκες 7,4%.
  • 25-44 στους άνδρες 15,1% στις γυναίκες 6,0%.
  • Στις ηλικίες 15-24, και στα δύο φύλα, τα ποσοστά μηδενίζονται.

Ο Γ. Αυτιάς πετυχαίνει και κάτι άλλο. Στα ραδιοφωνικά και στα τηλεοπτικά δελτία τού Σαββατοκύριακου στον Σκάι, έχει πάμπολλα αποσπάσματα από συνεντεύξεις που έχει πάρει αυτός το πρωί. Και, πάντα, στα αποσπάσματα ακούγεται η φωνή του, καθώς κάθε λίγο μιλάει πάνω στον φιλοξενούμενό του χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο: «Μάλιστα», «ναι», «έτσι είναι» κ.λπ. Προφανώς το κάνει για να μην ξεχνιόμαστε ότι το απόσπασμα προέρχονται από την εκπομπή του. Ή, αλλιώς, στην ηχητική ούγια γράφει «Αυτιάς». 

- από το Harddog