ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Τι (δεν) γράφουν σήμερα οι εφημερίδες


Νέα Πάρνηθα θα (του) γίνει η Ικαρία

Τι γράφουν σήμερα οι εφημερίδες για το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία, στο μπαλκόνι του τοπικού βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη με τους δεκάδες καλεσμένους..Ακόμα και ο «Ελεύθερος Τύπος» βγήκε στην αντεπίθεση, έστω και ήπια! Ο διευθυντής του Πάνος Αμυράς κάνει λόγο σήμερα στην εφημερίδα για «Αχρείαστες κακοτοπιές»: «Το μήνυμα της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη για τον καθολικό εμβολιασμό των κατοίκων στα μικρά νησιά του Αιγαίου πήγε περίπατο... ...Η κυβέρνηση έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει ασύμμετρες ακόμη απειλές στο υγειονομικό μέτωπο και στην οικονομία. Η κοινωνική και οικονομική κόπωση είναι μεγάλη, απαιτείται διπλή προσοχή σε κάθε βήμα για να αποφεύγονται κακοτοπιές και, κυρίως, να μη χάνεται το μεγάλο μήνυμα. Είτε αυτό αφορά τον εμβολιασμό των νησιωτών είτε τις επόμενες προκλήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας».
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» βέβαια είναι πιο άγρια: «Για έναν πολιτικό όπως ο σημερινός πρωθυπουργός, που κυβερνά μόνο με βάση τη δημόσια εικόνα του και περιφρονεί συστηματικά οτιδήποτε άλλο, γεννάται το ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν να πέφτει σε τέτοια σφάλματα; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Μόνο ένας τηλεοπτικός σταθμός ‘‘είδε’’ την είδηση. Όλα τα υπόλοιπα κανάλια της λίστας Πέτσα την ανακάλυψαν μόνο αφού είχε προκληθεί σάλος στο Διαδίκτυο. Αλλά αν κάτι δεν προβάλλεται στα ιδιωτικά κανάλια, απλώς δεν υπάρχει. Για την ΕΡΤ, βέβαια, ούτε λόγος να γίνεται».
Η «Δημοκρατία» στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Ένας πρωθυπουργός πάνω από το νόμο» γράφει: «Για το γεύμα Μητσοτάκη, στο οποίο δεν συμμετείχαν έξι άτομα αλλά δεκάδες, δεν ασχολήθηκε εισαγγελέας, παρότι υπάρχει η παραδοχή από τον διοργανωτή και οπτικά τεκμήρια. Ούτε οι διωκτικές Αρχές ασχολήθηκαν ώστε να επιβάλουν τα πρόστιμα, τα οποία πέφτουν σαν βροχή στους πολίτες και για ψύλλου πήδημα. Έτσι ακριβώς δίνεται αυτή η αύρα του τριτοκοσμισμού και η αίσθηση ότι ζούμε σε λατινοαμερικάνικη μπανανία. Η εξουσία και οι άνθρωποί της είναι πέρα και πάνω από τον νόμο».
Ο Μικροπολιτικός στα «ΝΕΑ» το βλέπει... αποστασιοποιημένα: «Χαμηλούς τόνους είχε αποφασίσει να κρατήσει το Μαξίμου... ...Κι ενώ υπήρξε, μαθαίνω, ένας συναγερμός το Σάββατο το βράδυ για το πώς πρέπει να χειριστούν την υπόθεση μετά τις αντιδράσεις στα social media και την επίθεση της αντιπολίτευσης, το κυβερνητικό επιτελείο κατέληξε αρχικά ότι δεν υφίσταται λόγος ειδικής απάντησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά θεώρησαν σωστό το θέμα να κλείσει με την απάντηση του Στεφανάδη. Η γραμμή αυτή άλλαξε μετά την προσωπική ανάρτηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, με την οποία κατηγορούσε τον Πρωθυπουργό για αλαζονεία επειδή έκανε ‘‘γλέντι στην Ικαρία’’. Τότε κρίθηκε πως πρέπει να δοθεί απάντηση από τον Χρήστο Ταραντίλη...».
Δ. Κανελλόπουλος / 2020mag