ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί αποκλείστηκε το tvxs από τη συνέντευξη Τσίπρα

«Μετά τη λίστα Πέτσα και λίστα ΣΥΡΙΖΑ;» είναι ο τίτλος κειμένου στο TXVS που αναφέρεται στον αποκλεισμό του σάιτ από τη συνέντευξη Τύπου του Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και συζητήθηκε πολύ. Το σάιτ αποδίδει τον αποκλεισμό του σε δύο άρθρα με κριτικές παρατηρήσεις για τον πρόσφατο εσωτερικό ανασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα επικοινωνιακή του ομάδα. Η Κουμουνδούρου.. όπως αναφέρει το κείμενο επικαλείται τεχνικά θέματα που όμως «δεν έχουν καμία βάση».
Συγκεκριμένα το TVXS, που σημειωτέον δημιούργησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, αναφέρει:
"Σε 4 ώρες και κάτι συνέντευξης, στη διάρκεια της οποίας έθεσαν ερωτήσεις καμιά σαρανταριά ΜΜΕ, κάποια λεπτά θα μπορούσαν να βρεθούν για ένα μεγάλο, αξιόπιστο και ιστορικό site, όπως το Tvxs.
Δεν θα ασχολούμαστε με την υπόθεση, η οποία άλλωστε αφορά πολύ λίγους: κανείς πολίτης δεν ασχολείται με τον κατάλογο των ΜΜΕ που υποβάλλουν ερωτήσεις. Οι κανονικοί άνθρωποι έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν. Δεν ασχολούνται με μικρότητες και παιχνιδάκια εξουσίας. Γράφουμε για να επισημάνουμε μια απαράδεκτη νοοτροπία πειθάρχησης, αν όχι τιμωρίας, της κριτικής και της κριτικής σκέψης.
Είμαστε αντίθετα υπερήφανοι, καθώς πρόκειται στη πραγματικότητα για το καλύτερο βραβείο ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, ανάλογο με αυτό που λάβαμε προσφάτως από τον κ. Πέτσα. Αλλά να αποκλείεται από τη συνέντευξη τύπου ένα site, μετά από μια 7μηνη καθημερινή μάχη με την πανδημία και τις κυβερνητικές ολιγωρίες, που το έφτασαν να έχει 2.5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, αποτελεί πραγματικά λυπηρό φαινόμενο. Γιατί αναδεικνύει μια νοοτροπία που έχει λιγότερη σχέση με την αριστερά και περισσότερη με τη λίστα Πέτσα.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πρακτικές αυτές δεν απηχούν την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και σε καμιά περίπτωση την προοδευτική παράταξη και την αριστερά. Όσοι είχαν την ιδέα του αποκλεισμού μας -ή δεν έκαναν τίποτα για να τον αποτρέψουν παρότι είχαν όλον τον χρόνο- να μην έχουν καμία αμφιβολία: θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, ερευνώντας και αναλύοντας την πολιτική της πιο ανίκανης κυβέρνησης στη πρόσφατη ιστορία της χώρας. Εντοπίζοντας όμως, συγχρόνως, τα λάθη και τις αδυναμίες της αντιπολίτευσης, που διευκολύνουν αυτή την κυβέρνηση και επιμηκύνουν την παραμονή της στην εξουσία. Το δόγμα μας είναι απαράβατο: η είδηση είναι ιερή, το σχόλιο ελεύθερο."