ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν υπάρχει “κούρεμα” του Ευκλείδη

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι είναι «κούρεμα» η ανάληψη από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο της θέσης του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και του υπεύθυνου των διαρκών επιτροπών οικονομίας και παραγωγής, μετά τον «ανασχηματισμό» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας.
Έπειτα από ερώτηση αν υπάρχει..

διάρρηξη των σχέσεών τους, μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του τομεάρχη Οικονομίας του κόμματος, αλλά και με δεδομένο το γεγονός ότι ο ίδιος μόνο βγαίνει μπροστά από το κόμμα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένα “κούρεμα”' του Ευκλείδη. Η σχέση μας είναι άριστη, και η πολιτική και η συντροφική».
Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει “κούρεμα”, όχι γιατί συνηθίζει να έχει κοντά μαλλιά ο ίδιος, αλλά γιατί το να είναι κάποιος πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μάλιστα υπεύθυνος των διαρκών επιτροπών οικονομίας και παραγωγής και συντονιστής του ευρύτερου κύκλου των τομεαρχών που αφορούν την οικονομία, δεν είναι “κούρεμα”, είναι πολύ σημαντική θέση ευθύνης».
Επίσης, διαβεβαίωσε ότι είναι άριστη η σχέση τους και η πολιτική και η συντροφική, τονίζοντας ότι «εμείς στην Αριστερά έχουμε άλλους κώδικες δεοντολογίας και επικοινωνίας. Δεν υπάρχει υποτίμηση όταν κάποιος δίνει τη μάχη από ένα τόσο καίριο μετερίζι. Κι όταν εμείς διαφωνούμε καμιά φορά, δεν διαφωνούμε γιατί θέλει να βάλει τρικλοποδιά ο ένας στον άλλον».
«Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν υπάρχουν ούτε βαρονίες ούτε τιμάρια, αυτά είναι σε άλλα κόμματα. Οι διαφωνίες είναι πολιτικές και ιδεολογικές», είπε, ενώ διαβεβαίωσε επίσης ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραμένει βασικός συνεργάτης του και για τα θέματα οικονομικής πολιτικής και όχι μόνο.
Πρόσθεσε δε ότι από εκεί και πέρα «έχουμε συλλογικό καθήκον να δώσουμε και σε μια νέα γενιά στελεχών που μέχρι σήμερα μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους, τη δυνατότητα να δείξει την αξία της. Είπε ότι και η στελεχιακή ανανέωση είναι μια προτεραιότητα για τον ίδιο και πως αυτή η κατεύθυνση υπηρετείται συλλογικά».

- από efysyn.gr