ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Η Κλειώ στο Αγιον Ορος και στη Μόρια

Για να αιτιολογήσουν την έξαρση των κρουσμάτων COVID-19, μερίδα των ΜΜΕ, αμέτρητοι διαδικτυακοί πομποί ψεύδους, αλλά και λιγοστοί επιστήμονες επιπόλαια δημοσιολογούντες, δαιμονοποιούν τους μετανάστες, μουσουλμάνους στην πλειονότητά τους. Την ίδια στιγμή, όμως, αποκαλύπτεται ότι ο κορωνοϊός εισέβαλε στο άβατον του Αγίου Ορους. Τα κρούσματα στις μονές δεν είναι πολλά, εντούτοις η.. αργοπορημένη, ως συνήθως, απόφαση του ΕΟΔΥ να στείλει κλιμάκιό του, υποδηλώνει φόβο για ευρεία διασπορά του ιού.
Τα παραπάνω αναφέρει σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Παντελής Μπουκάλας υπό τον τίτλο «Η Κλειώ στο Αγιον Ορος και στη Μόρια», αναφερόμενος στις κατάδηλες ευθύνες της πολιτείας. Το κείμενο του Παντελή Μπουκάλα (ολόκληρο ΕΔΩ) καταλήγει:
"Στον Αγιον Ορος και στη Μόρια οι άνθρωποι ζουν σε στενότατη συνάφεια και με λειψή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Στο Ορος από επιλογή, στη Μόρια εξ ανάγκης. Οι ευθύνες της πολιτείας κατάδηλες. Και επειδή θρησκειολαϊκίζοντας ανέχτηκε την επικίνδυνη αγιορείτικη επιλογή και επειδή, επιμένοντας να μην απαιτεί από την Ε.Ε. μετεγκαταστάσεις προσφύγων με κατοχυρωμένο δικαίωμα ασύλου, υπηρέτησε την υπερμέγεθυνση της Μόριας· θωρακίζοντάς τη μάλιστα υγειονομικά περίπου όσο και τα γηροκομεία."