ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Κύμα καταλήψεων στα σχολεία και οργή κατά του υπουργείου Παιδείας

Έντονος αναβρασμός επικρατεί σε όλα τα σχολεία ανά την επικράτεια, μια μόλις εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, την ώρα που η έξαρση της πανδημίας του κοροναϊού δείχνει να αφήνει το αποτύπωμά της σε όλο και περισσότερες σχολικές μονάδες.
Ήδη καθημερινά η σχετική λίστα των σχολείων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων ολοένα και μεγαλώνει, ενώ δεδομένη είναι η ανησυχία.. μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών αλλά και γονεών, καθώς διαπιστώνουν την προφανή έλλειψη προετοιμασίας, σχεδίου αλλά και την αδιαφορία εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας ενώπιον μιας τόσο κρίσιμης κατάστασης.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες μαθητές σε αρκετά σχολεία σε περιοχές, όπως σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κρήτη, Αχαϊα, Αιτωλοακαρνανία Μαγνησία, Καβάλα, Ηλεία, έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί. Τα διαθέσιμα στοχεία μάλιστα δείχνουν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο οι κατειλημμένες σχολικές μονάδες σχεδόν τριπλασιάστηκαν. Και μπορεί κάποιες από αυτές τις καταλήψεις να αποδίδονται σε «αρνητές της μάσκας», κάτι που επιχειρούν να προβάλλουν κατ' αποκλειστικότητα πολλά ΜΜΕ, όμως οι μαθητές, στην συντριπτική πλειονότητά τους, βάζουν στο επίκεντρο αιτήματα όπως τα ολιγομελή τμήματα, οι προσλήψεις καθηγητών, αλλά και η ύπαρξη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Πρόκειται για τρία βασικά ζητήματα και για τα οποία το Tvxs.gr είχε επισημάνει τα τεράστια προβλήματα και κενά που καταγράφονται πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του υπουργείού και της κυβέρνησης.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, η οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι «μέσα από συζητήσεις και συντονισμένη οργάνωση του αγώνα μας, καταφέραμε και κάναμε μεγάλες κινητοποιήσεις και καταλήψεις σχολείων, βγήκαμε στους δρόμους και δώσαμε μαχητική απάντηση ενάντια στη κυβέρνηση διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας μας!». Παράλληλα, καταγγέλλουν «την απαράδεκτη στάση διάφορων ΜΜΕ που προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν το δίκαιο αγώνα μας λέγοντας ότι “οι μαθητές αντιδρούν στη χρήση μάσκας”!», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
«Σε αναμμένα κάρβουνα» κάθονται και οι γονείς, οι οποίοι εκφράζουν έντονους φόβους για την για την ασφάλεια των παιδιών τους. 

- διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Ζέρβα στο tvxs ΕΔΩ