ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Επισπεύδονται τα νέα μέτρα και το lockdown στην Αττική - Σοκάρει η κατάσταση στο σύστημα υγείας

Προς επίσπευση των νέων μέτρων οδηγείται η κυβέρνηση, πιθανόν και ενός lockdown στο Λεκανοπέδιο, καθώς τα μέτρα έως τώρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δείχνουν να μην έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως την Τετάρτη ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ακύρωσε προγραμματισμένα του ραντεβού, προκειμένου να συμμετάσχει σε..

συσκέψεις «λόγω αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου».
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει καλέσει την Πέμπτη για ενημέρωση τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Τα 358 νέα κρούσματα δείχνουν πως τα έως τώρα μέτρα δεν απέδωσαν, ενώ η κατάσταση στο σύστημα υγείας κυριολεκτικά σοκάρει, αφού ειδικά στην Αττική ο κίνδυνος να υπάρχει έλλειψη ΜΕΘ είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Η κυβέρνηση, μάλιστα, μετά τις θριαμβολογίες για τις παρεμβάσεις της στο σύστημα υγείας, αναγκάζεται να οδηγείται ακόμα και στη μετατροπή γενικών ΜΕΘ σε ΜΕΘ κορονοίού, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πολλά μέλη της υγειονομικής επιτροπής πιέζουν για άμεση εφαρμογή νέων μέτρων, ακόμα και του λοκ ντάουν στην Αττική, ώστε να μην επικρατήσουν τα δυσμενέστερα των σεναρίων.

B. Σκουρής / ieidiseis.gr