ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Το Δημόσιο άσκησε έφεση κατά απόφασης καταδίκης των ΜΑΤ για τον Μ. Κυπραίο

Τον περασμένο Μάιο ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος δικαιώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στον μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα του κατά του Ελληνικού Δημοσίου O Μ. Κυπραίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα στα γεγονότα της 15ης Ιουνίου 2011 την ώρα που κάλυπτε τη μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Ο δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση.. από άνδρες των ΜΑΤ με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να μείνει κωφός, με διαγνωσμένη αναπηρία σε ποσοστό 90%. Οι συνέπειες από τον βαρύτατο τραυματισμό του ήταν πολύπλευρες σε εργασιακό και προσωπικό επίπεδο.
Η δικαίωση του δημοσιογράφου έφτασε με καθυστέρηση μίας δεκαετίας, αν και το ποσό που του επιδικάσθηκε δεν ανταποκρίνεται στην ζημία που υπέστη από υπαιτιότητα αστυνομικών οργάνων.
Τώρα το Δημόσιο προσέφυγε ενώπιον του Εφετείου, προκειμένου να δικαστεί η υπόθεση και στον δεύτερο βαθμό. Ο Μανώλης Κυπραίος σχολίασε επ΄αυτού στο fb:
«Ασκήθηκε η 2410/14-09-2020 έφεση του δημοσίου κατά της απόφασης Α8144/15-5-2020 που καταδίκασε τα ΜΑΤ για την επίθεση εναντίον μου. Εφτά μέτρα και 20 σταθμά, από την "λαοπρόβλητη" κυβέρνηση του: "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας". Ο αγώνας συνεχίζεται…»
Σημειώνεται ότι η ΕΣΗΕΑ είχε συμπαρασταθεί στον μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα του Κυπραίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με κάθε δυνατό τρόπο. Κινητοποίησε τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, η οποία κατήγγειλε τα γεγονότα, που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό του και στήριξε την προσφυγή του στη δικαιοσύνη.