ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Αμετανόητος και προκλητικός ο δήμαρχος Μπακογιάννης

Δεν φτάνει που ο Κώστας Μπακογιάννης σπατάλησε 2 εκατ. ευρώ με απευθείας αναθέσεις και χωρίς τις κατάλληλες μελέτες, προκαλώντας τεράστια ταλαιπωρία στους πολίτες της Αθήνας εν μέσω πανδημίας, τώρα όχι μόνο δηλώνει ότι ο Μεγάλος Περίπατος «βγήκε και δεν βγήκε», αλλά προαναγγέλλει ότι τα έργα θα έχουν συνέχεια.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε χτες κυνικά ότι το έργο.. «βγήκε και δεν βγήκε», ενώ με σημερινές του δηλώσεις υποστηρίζει ότι διατηρούνται οι προσωρινές παρεμβάσεις μέχρι να γίνουν τα μόνιμα έργα.
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι το έργο είναι πιλοτικό και οι παρεμβάσεις προσωρινές. Με τη δοκιμαστική εφαρμογή των παρεμβάσεων θα βγάλουμε συμπεράσματα τα οποία θα αξιοποιηθούν. Οι πιλοτικές παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου όπως και στα άλλα σημεία του κέντρου θα παραμείνουν έως ότου ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα το 2021» είπε ο Κ. Μπακογιάννης μιλώντας στην «Καθημερινή».
Μάλιστα με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Αθηναίων σε πανηγυρικό τόνο κάνει λόγο για έργο που αναβαθμίζει την καθημερινότητα των πολιτών. Και δε μένει εκεί, αλλά σημειώνει ότι δημιουργείται «ο πιο όμορφος περίπατος της Ευρώπης».


 

Τελικά «βγήκε ή δε βγήκε» ο Μεγάλος Περίπατος; Και αν η λεγόμενη πιλοτική εφαρμογή του κόστισε 2 εκατ. ευρώ, πόσα χρήματα σκοπεύει άραγε να δαπανήσει ο Κ. Μπακογιάννης για τα «μόνιμα έργα»;

Κ. Ζαχαριάδης: Μεγάλος περίπατος, μεγάλο φιάσκο, μεγάλη σπατάλη

Για φιάσκο και μεγάλη σπατάλη κάνει λόγο ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Ζαχαριάδης.
Όπως σημειώνει, «με έκπληξη ακούσαμε χθες τον κ. Μπακογιάννη να ομολογεί με αφοπλιστική άνεση πως ο μεγάλος περίπατος στην καρδιά της Αθήνας ήταν ένα πείραμα, που “βγήκε και δεν βγήκε”, καλώντας τους πολίτες της πόλης να “ξεχάσουν την οδό Πανεπιστημίου” όπως την ήξεραν».
«Με απλά λόγια», συνεχίζει ο Κ. Ζαχαριάδης, «ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε με ειλικρίνεια πως σε καιρό πανδημίας, χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, σπατάλησε 2 εκατομμύρια ευρώ! και προκάλεσε για τρεις ολόκληρους μήνες απίστευτη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς που διέρχονται από το κέντρο για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, για μία “προσομοίωση” που δεν πήγε καλά επειδή, μεταξύ άλλων, “μια κάμπια έφαγε το γκαζόν”.
Τα χρήματα αυτά, χρήματα του ελληνικού λαού, έρχονται να προστεθούν:
• Στα 6 εκατ. ευρώ για τις ακατάλληλες μάσκες αλεξίπτωτα που μοιράστηκαν στα σχολεία.
• Στα 20 εκατ. ευρώ για τη «λίστα Πέτσα» για τα ΜΜΕ.
• Στα 500 χιλ. ευρώ για το πλωτό φράγμα του Αιγαίου που τελικά θα χρησιμοποιηθεί για «ασκήσεις απορρύπανσης».
Και όλα αυτά σε καιρό κρίσης και οικονομικής κατάρρευσης!
Ο Μεγάλος Περίπατος της γαλάζιας α(χ)ριστείας θα ήταν αστείος, εάν δεν ήταν εξοργιστικός, καθώς γίνεται στις πλάτες και με τα χρήματα των πολιτών που ασφυκτιούν.
Ντροπή!» καταλήγει ο Κ. Ζαχαριάδης.

- πηγή: avgi