ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Παραιτήθηκε με αιχμές το Δ.Σ. του Κέντρου Κινηματογράφου

Με επιστολή τους προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, το Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υπέβαλε την παραίτησή του. Σημειώνεται ότι η υπουργός, απαντώντας στον πρόεδρο του ΕΚΚ Πάνο Λουκάκο, δήλωσε: «Η παραίτησή σας γίνεται άμεσα δεκτή».

Στην επιστολή παραίτησής..

του, το Δ.Σ. του ΕΚΚ αφήνει συγκεκριμένες αιχμές και δηλώνει αδυναμία να λειτουργήσει, λόγω των συνθηκών «που έχουν δημιουργηθεί περί το Ειδικό Πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ για την Ενίσχυση της Κινηματογραφικής Κοινότητας».

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, κάνει λόγο για «διαρκείς συκοφαντικές και προσβλητικές επιθέσεις από συνδικαλιστικούς φορείς κινηματογραφιστών αλλά και φυσικά πρόσωπα του χώρου». Εξάλλου, μιλά για «πολλαπλές γραφειοκρατικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις», καθώς και για έλλειψη στήριξης από τους «άμεσα ενδιαφερόμενους κινηματογραφιστές».

Επίσης, σημειώνει με νόημα πως «στο Ειδικό Πρόγραμμα και την εξαγγελθείσα από το ΥΠΠΟΑ νέα δεύτερη φάση του ενυπάρχουν εξώφθαλμα μη νόμιμες διαδικασίες και κατάφορες και κραυγαλέες παραβιάσεις της αρχής της ίσης μεταχείρισης και του υγιούς ανταγωνισμού». Τονίζει πως αυτά τα δεδομένα μπορεί να οδηγήσουν «σε κατασταλτικό έλεγχο των χρηματοδοτήσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς επιπροσθέτως αναμένεται και για τη πρώτη φάση έλεγχος νομιμότητας και πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, στην οποία έχει προσφύγει συνδικαλιστική ομάδα κινηματογραφιστών».

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι το Δ.Σ. αρνήθηκε να εγκρίνει την εκταμίευση από το ΕΚΚ «έστω και ενός ευρώ από την παρασχεθείσα χρηματοδότηση» του Υπουργείου. 

- από efsyn.gr