ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

O Ξανθάκης γράφει για την (πλήρως) ανανεωμένη «Αυγή»...

* Όπως το σκέπτομαι με το φτωχό μου το μυαλό, το μεγαλύτερο κομπλιμάν που μπορείς να κάνεις σε μια κομματική εφημερίδα είναι να της πεις ότι δεν μοιάζει και πολύ με κομματική εφημερίδα!
Πράγμα το οποίο συμβαίνει με την «Αυγή» υπό την διεύθυνση του Άγγελου Τσέκερη. Είναι, φυσικά, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει.. από πιο πριν, αλλά πλέον το φύλλο έχει εξελιχθεί σαφώς σε «αριστερή» υπόθεση εν γένει, πέρα από τα στενά όρια της Κουμουνδούρου. Κι αυτό οφείλει να το πιστωθεί τόσο το κόμμα που την αφήνει να παίζει μπαλίτσα όσο και η διεύθυνση της εφημερίδας που τσίμπησε την ευκαιρία.

* Σημειώνω ότι την περασμένη Κυριακή κυκλοφόρησε πλήρως ανανεωμένη η «Αυγή» και οφείλω εδώ να παραδεχθώ ότι αυτός, αυτή, αυτοί που την σχεδίασαν πέτυχαν επιτέλους αυτό που προσπαθούν χρόνια τώρα οι ντιζάϊνερς των εφημερίδων να καταφέρουν:
Περισσότερα «λευκά», χωρίς να γίνεται το φύλλο αόρατο και χωρίς να υποφέρει η ύλη του.
Εντάξει, η κυριακάτικη «Αυγή» είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις του κόμματος, οφείλω να το πω αυτό, αλλά στο ημερήσιο φύλλο η κατάσταση είναι πιο χαλαρή και λάιτ…

* Και τι καταπληκτικός σκιτσογράφος ο Αναστασίου ρε φίλε, πόσο αιχμηρός, φαρμακερός και ζόρικος χωρίς να γίνεται ποτέ χυδαίος!

* Επί τη ευκαιρία μιας και ξεφύλλιζα την «Αυγή», έριξα μια ματιά και στα media της φίλης μου της Αγγέλας και είδα ότι έχει δηλώσεις Πέτσα. Και καλά πως ετοιμάζει νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ (χα, χα, χα!), και θα ρυθμιστούν για πρώτη φορά θέματα πλατφορμών όπως το YouTube, το Netflix, το Facebook (διπλό χα, χα, χα) και θα ενισχυθεί το ΕΣΡ (τριπλό χα, χα, χα).
Πρόσθεσε επίσης ότι θα μπει φραγμός στη ρητορική μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράγμα που βρωμάει λογοκρισία από χιλιόμετρα. Είμαι σίγουρος ότι τον άκουσε ο Χρυσοχοΐδης (στην εκπομπή του Πρετεντέρη έγιναν οι δηλώσεις) κι έπαθε λιγούρα μεγαλύτερη κι απ’ της Τζένης!

- από τη στήλη medioΠΙΛΑΦΟ του Χρ. Ξανθάκη στο newpost