ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Όχι στην συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων

Aνακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής 

Όχι στην κατασυκοφάντηση των μαθητικών αγώνων! Τις τελευταίες ώρες διεξάγεται μια ανηλεής επίθεση κατά των μαθητών, κατά των παιδιών μας, που στοιβαγμένα στα 27μελή κλουβιά τους, σε συνθήκες -κατά τα άλλα -απαγόρευσης των συναθροίσεων περισσοτέρων των 9 ατόμων, αντιλαμβάνονται τον..

εμπαιγμό, αγανακτούν και αποφασιστικά διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για τη σχολική καθημερινότητα. "Κατηγορούν" τους μαθητές ότι κινούνται επιπόλαια, βάζοντας σε κίνδυνο τους ίδιους και το περιβάλλον τους, "κατηγορούν" τους μαθητές ότι λειτουργούν ως "επιδημιολογική βόμβα", τους ταυτίζουν με τα αντιεπιστημονικά σενάρια συνωμοσίας και "αρνητών της μάσκας". Δεν είναι όμως η μάσκα που προσπαθεί να πνίξει τη φωνή των μαθητών. Είναι όλοι εκείνοι που με τις αποφάσεις τους επέβαλαν τη δίκαιη αντίδρασή τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και συνεχίζει:
«"Κατασυκοφαντούν" τους μαθητικούς αγώνες, αυτοί που δεν αξιοποίησαν το χρόνο που κερδήθηκε το προηγούμενο διάστημα από την πειθαρχημένη στάση συνολικά του λαού, της νεολαίας, ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Αυτοί που συνεχίζουν να κλίνουν σε όλους του τόνους την ατομική ευθύνη, ξεχνώντας τη δική τους, την κρατική ευθύνη που περιμένουμε εδώ και 7 μήνες να εκφραστεί.
Εκείνοι που κυνικά ομολογούν πως "τα μέτρα για την προστασία των σχολείων από τον κορωνοϊό κοστίζουν", την ώρα που μοιράζουν 70 δισ. σε επιχειρηματικούς ομίλους, παίζοντας με την υγεία και τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών μας.
Εκείνοι που επιχειρούν να καταστείλουν όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται για το δικαίωμά του στην Υγεία, στην ισότιμη και ολόπλευρη μόρφωση, στη ζωή με δικαιώματα.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα των σχολείων είναι αυτά που ''υποκινούν'' τους αγώνες των μαθητών. Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τον δίκαιο και ελπιδοφόρο αγώνα των μαθητών προκειμένου να παρθούν έστω και τώρα -καθυστερημένα- τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε τα σχολεία να λειτουργούν χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και να εξασφαλίζεται η ποιοτική μόρφωση των μαθητών από κάθε άποψη.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΡΦΩΣΗ - ΥΓΕΙΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ σε ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής.