ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Έρχεται νέα «λίστα Πέτσα» με απευθείας αναθέσεις

Tην ώρα που δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις που προκάλεσε η λίστα Πέτσα με τα 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση προχωρά σε νέο δωράκι προς τα media.
Σε άσχετο σχέδιο νόμου, αυτό με τα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς, πέρασε διάταξη που προβλέπει απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών επικοινωνίας, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, για την ενημέρωση του κοινού για ..

τον κορωνοιό.
Συγκεκριμένα στη διάταξη αναφέρεται:.."Λαμβάνοντας υπόψη τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας κι αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου, ειναι απαραίτητη η ανάθεση σε κατεπειγουσα βάση υπηρεσιών επικοινωνίας αι ενημέρωσης, κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων, με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Η εν λόγω διαδικασία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που παρέχεται από τις διατάξεις των σχετικών οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και επιτρεπει την ανάθεση συμβάσεων για την κάλυψη αναγκών που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού."

Με άλλη ρύθμιση του νομοσχεδίου χορηγείται προσαυξημενη έκπτωση για διαφημιστικές δαπάνες. Σύμφωνα με το άρθρο 8, η διαφημιστική δαπάνη εκπίπτει προσαυξημενη από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων κατά 100% το 2020 και 60% το 2021.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

"Μη διανοηθεί η κυβέρνηση να επαναλάβει τα αντιδημοκρατικά αίσχη της λίστας Πέτσα
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας:
- Δεν έδωσε λεφτά για προσλήψεις εκπαιδευτικών, τεστ και λιγότερους μαθητές ανά τάξη.
- Δεν έδωσε λεφτά για προσλήψεις υγειονομικών και αύξηση των ΜΕΘ, με αποτέλεσμα εν μέσω δραματικής αύξησης κρουσμάτων στο δεύτερο κύμα το ΕΣΥ να βρίσκεται αντιμέτωπο με κατάρρευση.
- Δεν έδωσε λεφτά για αύξηση των δρομολογίων στις δημόσιες συγκοινωνίες με αποτέλεσμα τις τριτοκοσμικές εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ, που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.
Αλλά ετοιμάζεται να δώσει πάλι λεφτά αδιαφανώς σε ΜΜΕ για να τα εκβιάσει με την κρατική χρηματοδότηση με πρόσχημα την πανδημία και την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να πιέζει για να παρουσιάζουν την εικόνα που την βολεύει.
Όσο η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει την κοινωνία και την οικονομία, τόσο θα καταφεύγει σε πρακτικές που προσβάλλουν κάθε έννοιας δημοκρατίας, λογοδοσίας και διαφάνειας.
Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη: Μη διανοηθεί να επαναλάβει τα αντιδημοκρατικά αίσχη της λίστας Πέτσα, με απευθείας αναθέσεις κατά παράβαση του νόμου, εν κρυπτώ χρηματοδότηση Μέσων, οικονομικό στραγγαλισμό του Τύπου, παντελή απουσία κριτηρίων για εργαζόμενους και αποκλεισμό όσων ασκούν κριτική.
Οποιαδήποτε καμπάνια ενημέρωσης οφείλει να γίνει με βάση την κείμενη νομοθεσία, με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ότι λειτουργεί σε Δημοκρατία και δεν είναι ελέω Θεού μονάρχης."