ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

H γάτα του Σρέντιγκερ και ο Μεγάλος Περίπατος του Μπακογιάννη

Ο Μεγάλος Περίπατος δεν ήταν μια πολεοδομική παρέμβαση. Ήταν ένα ιστορικό επιστημονικό πείραμα που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Με μόλις δύο εκατομμύρια ευρώ, ο Κ. Μπακογιάννης κατάφερε να τεκμηριώσει στην πράξη αυτό που ο διάσημος φυσικός Έρβιν Σρέντιγκερ, μπόρεσε να περιγράψει μόνο με ένα νοητικό πείραμα, γνωστό και ως «Γάτα του Σρέντιγκερ».. Με τον Μεγάλο Περίπατο που «βγήκε και δεν βγήκε», ο δήμαρχος Αθηνών απέδειξε ότι η κβαντική υπέρθεση, στην οποία δύο κβαντικές καταστάσεις συνυπάρχουν ταυτόχρονα (η γάτα είναι ταυτόχρονα ζωντανή και νεκρή – ο Μεγάλος Περίπατος πέτυχε και δεν πέτυχε), δεν είναι πια μια θεωρητική υπόθεση, αλλά αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, όχι μόνο στον μικρόκοσμο της κβαντομηχανικής, αλλά και στον δικό μας τον κανονικό κόσμο.
Τα ακριβή δεδομένα του πειράματος θα δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος του κορυφαίου επιστημονικού περιοδικού, Journal of Mitsotakian Science, υπό τον τίτλο: How to defraud your fellow citizens again and again and get away with it. A family tale. (Πώς να εξαπατήσετε τους συμπολίτες σας ξανά και ξανά, δίχως να σας πιάσουν. Μια οικογενειακή ιστορία).
Πλέον, όλος ο κόσμος δεν θα μιλάει για τη γάτα του Σρέντιγκερ, αλλά για τον Μεγάλο Περίπατο του Μπακογιάννη, κάνοντας τη χώρα μας διάσημη. Και το χρωστάμε για μια ακόμη φορά στην Αγία Οικογένεια Μητσοτάκη.

Δημήτρης Τσίρκας (fb)