ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της ενημέρωσης

Κούλογλου: Πρέπει να ξεκινήσουμε «αντάρτικο»

Στον τομέα της ενημέρωσης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί στρατηγική ήττα. Μετά από τέσσερα χρόνια και πλέον στην εξουσία, διαθέτει λιγότερα ερείσματα από ό,τι πριν γίνει κυβέρνηση. Σίγουρα αυτό έχει να κάνει με την απόφαση της ολιγαρχίας να μην την ξαναπάθει, εμποδίζοντας με κάθε τρόπο την..
επιστροφή της αριστεράς στην εξουσία. Αλλά από την άλλη τη μεριά, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να δημιουργήσει θεσμούς που να αντέχουν την αναπόφευκτη αλλαγή κυβέρνησης.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ΕΡΤ, η οποία δεν εκμεταλλεύθηκε την κρίση των ιδιωτικών σταθμών, προβάλλοντας ένα διαφορετικό παράδειγμα ενημέρωσης και πολιτισμού. Το κυριότερο ίσως, δεν υιοθετήθηκε ένα νέο μοντέλο, όπως στις άλλες χώρες της Ευρώπης, ώστε η δημόσια ραδιοτηλεόραση να είναι ανεξάρτητη από την εκάστοτε κυβέρνηση. Επικράτησε μια αντίληψη ότι θα ελέγχουμε την ραδιοτηλεόραση όπως έκαναν οι προηγούμενοι, λες και θα κυβερνάμε αιώνια. Χρειάζεται να διαβάζουμε Σέξπιρ πιο συχνά.
Όσο για το πλάνο αντιμετώπισης του μιντιακού συστήματος είναι ανάγκη να εκπονηθεί το συντομότερο. Σήμερα δεν μπορεί να ξεκινήσει ένας κανονικός μιντιακός πόλεμος. Το αντίπαλο στρατόπεδο είναι πολύ ισχυρότερο. Πρέπει να ξεκινήσουμε ένα «αντάρτικο» αξιοποιώντας το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά και το αντάρτικο χρειάζεται στρατηγική και τακτική, κανόνες και πειθαρχία. Δεν μπορεί η μία ομάδα να «πυροβολά» από δω και η άλλη από εκεί, όταν δεν συγκρούονται μεταξύ τους.
- απόσπασμα από συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου στην ΕφΣυν και στον Γιώργο Μπόσκο (ολόκληρη ΕΔΩ)