ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ: δυο ξένοι στην ίδια πολιτική σκηνή

Γιατί βρέθηκε σε κενό ενημέρωσης ο Τσίπρας και πώς θα το καλύψει

(...) Το λάθος που κάνουν και μετά τις εκλογές στην Κουμουνδούρου, είναι αυτό που τους καταλογίζει ο Κούλογλου για την κυβερνητική περίοδο: έχουν λάθος αντίληψη για τη σύγχρονη ενημέρωση. Δεν προσβλέπουν σε ανοιχτά, δημοκρατικά και αδέσμευτα μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν την..
πολιτική τους γιατί είναι -και όταν είναι -σωστή, αλλά τους κάνουν και κριτική.
Θέλουν τα «δικά» τους μέσα. Να τοποθετούν τους «δικούς» τους δημοσιογράφους. Να προβάλλουν τις «δικές» τους ειδήσεις. Και να φιλοξενούν τα δικά τους σχόλια. Εικόνα σου είμαι ΝΔ και σου μοιάζω.
Δεν διαφοροποιούνται από τη Δεξιά σε ένα θέμα που θα τους έφερνε σε προνομιακή θέση στον τομέα της ενημέρωσης. Αντίθετα η νοοτροπία που εκπέμπουν πολλοί ανάμεσά τους, τους φέρνει σε αντιδικία ενίοτε ακόμη και με δημοσιογράφους που έχουν καλή διάθεση απέναντί τους, αλλά δεν είναι εντολοδόχοι.
Υποβλέπουν ακόμη και τη φιλική, αλλά ανεξάρτητη και δημοκρατική «Εφημερίδα των Συντακτών» -μια από τις δυο καλύτερες εφημερίδες της χώρας μαζί με την «Καθημερινή».
Αν δούμε την κυκλοφορία της προκύπτει ότι ο Συριζαίοι δεν αγοράζουν την «Εφ. Συν» γιατί υπάρχει η αίσθηση ότι «δεν την ελέγχουν». Όπως δεν αγοράζουν οι μισοί το «Documento» γιατί θεωρούν ότι το επηρεάζουν οι άλλοι μισοί.
Ακόμη και στην «Αυγή» ή στο «Κόκκινο» και το «Left», αν περάσει κάτι μη ελεγχόμενο, κάποιοι ξινίζουν. Έτσι όμως όσοι δημοσιογράφοι απασχολούνται σ’ αυτά τα μέσα δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.
Ότι δεν μπορούν πλέον να την κάνουν και οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε παραδοσιακές εφημερίδες που αλλάξαν ιδιοκτησία, είναι άλλη υπόθεση.
Και σ’ αυτόν τον τομέα η συζήτηση καταλήγει πάλι στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι πολιτικός με ανοικτή σκέψη και το έδειξε με την ανοχή στο μπούλινγκ που υφίσταται χρόνια από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Τη δουλειά τους κάνουν. Για τα υπόλοιπα ας κρίνουν οι πολίτες.
Ο ίδιος, λοιπόν, πρέπει να κάνει αγώνα στο εσωτερικό του κόμματος του για να αλλάξει τις κλειστοφοβικές αντιλήψεις. Για να διαδώσει την πολιτική του δεν χρειάζεται ελεγχόμενα ΜΜΕ. Καμιά φορά δεν χρειάζεται καν ΜΜΕ.(...)

- από κείμενο του Γ. Λακόπουλου στο anoixtoparathyro (oλόκληρο ΕΔΩ)