ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Ανυπακοή ή θάνατος!

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Αν δεν κάνω κανένα δραματικό λάθος το κοπυράιτ της «Ανυπακοής» το έχει κατοχυρώσει το ΚΚΕ. Κι όχι τα τελευταία χρόνια παρακαλώ, αλλά από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Κάνεις ένα ψάξιμο, το βρίσκεις, ιντερνετάκι ρε φίλε, το δεξί χέρι του δημοσιογράφου!
Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Δεν είναι καν στο πως την αντιλαμβάνεται ο Περισσός..
αυτή την «Ανυπακοή» (το κόνσεπτ της «Ανυπακοής», αν θέλω να είμαι χιπ…) και στο πως την περνάει στις μάζες και στο αν τα έχει καταφέρει να την πραγματώσει ή κάθεται στ’ αυγουλίνια του και έχει καταντήσει νεκρό γράμμα η υπόθεση. Άμα θέλετε τέτοιου είδους ενημέρωση, να πάρετε τον φίλο και συνάδελφο Αντώνη Γκιόκα, γάτος είναι στα κομμουνιστικά και είναι και σπλήνα Παναθηναϊκός, όλα τα ‘χει.
Όσον αφορά εμένα από την άλλη, το πιο λαμπρό, το πιο φωτεινό, το πιο ελπιδοφόρο παράδειγμα ανυπακοής μου το έδωσαν η διοίκηση και οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας που δεν μάσησαν από Βρούτση και ντιρεκτίβες και είπαν «δε γαμιέται» (πόσο γοητευτικό μπορεί να γίνει αυτό το «δε γαμιέται» καμιά φορά…) και εμβολίασαν τα πιτσιρικάκια στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της πόλης. Με δικά τους λόγια, όπως τα είπανε στον Απόστολο Λυκεσά για την Εφημερίδα των Συντακτών:
«Είχαν έρθει οι άνθρωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για να δούμε τρέχοντα ζητήματα και ένα από τα θέματα που μας έθεσαν ως άμεσο και επιτακτικό ήταν κι αυτό του εμβολιασμού των παιδιών στο πρώην στρατόπεδο Ασημακόπουλου. Δεν μπορούσα να δεχθώ ως άνθρωπος αυτό που γινόταν στα ΚΕΠ, με τους πρόσφυγες να μην έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν ΑΜΚΑ, διότι πέραν όλων των άλλων θα ήταν αδύνατον τα παιδιά αυτά να πάνε σχολείο».
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Αναστάσιος Καρασαββόγλου τα είπε τα ανωτέρω και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:
«Αναλαμβάνω την ευθύνη, αφού πρώτη είναι και παραμένει η συνταγματική υποχρέωση να παρέχουμε δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όποιον τις χρειάζεται».
Μάλιστα αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, «αναλαμβάνω την ευθύνη» είπε ο άνθρωπος. Γιατί τυπικά, πολύ τυπικά, πάρα πολύ τυπικά και γραφειοκρατικά παράνομο ήταν που εμβολίασαν τα 117 προσφυγόπουλα οι παιδίατροι του Νοσοκομείου Καβάλας. Πειθαρχικό πρέπει να περάσουν που τίμησαν τον όρκο του Ιπποκράτη και όχι  τις εντολές του υπουργείου. Γιατί δίχως ΑΜΚΑ, εμβόλια και σχολείο γιοκ και καλημέρα αρρώστιες, καλημέρα πυρετοί και ρίγη και μικρές τραγωδίες που δεν ξεπερνιούνται τόσο εύκολα. Δίχως ΑΜΚΑ…
Είναι που θα αντικαθιστούσε τις ξεφτιλισμένες τις διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ με νέες απαστράπτουσες και λειτουργικές ο γίγαντας ο Βρούτσης. Κι εγώ τον πίστεψα, όπως πιστεύω όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους που αγωνίζονται για το καλό της πατρίδας. Δεν είμαι κάνας εαμοβούλγαρος να αμφισβητώ τους υπουργούς της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεώς μας.
Μόνο που έχει περάσει κάνα τρίμηνο από τότε που μας υποσχέθηκαν τις ρυθμίσεις τις φρέσκες και το μόνο φρέσκο που έχουμε δει είναι το X-Factor  στην τηλεόραση. Πάω στοίχημα ότι κάποιος καριόλης που θέλει το κακό του Βρούτση τον κρατάει διαρκώς απασχολημένο με άλλα ζητήματα και δεν προλαβαίνει ο κύριος υπουργός να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Και τώρα που προέκυψε η Ανυπακοή στην Καβάλα, θα το βάλει αμέσως στην ατζέντα του και θα το σφουγγαρίσει σε τριάντα δευτερόλεπτα. Ψέματα;

 - το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr