ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΡΤ: Ποια ονόματα «παίζουν» για θέσεις-κλειδιά

Η νέα ηγεσία της ΕΡΤ θέτει ως προτεραιότητά της τον οικονομικό και διοικητικό εξορθολογισμό, αλλά και την επανεξέταση της φυσιογνωμίας των καναλιών και του προγράμματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Για επιτελική θέση στον τομέα του προγράμματος παίζει δυνατά το όνομα του Πέτρου Μπούτου, πρώην διευθυντικού στελέχους του Mega και του ΑΝΤ1 ο οποίος συζήτησε σχετικά με τους..
ανθρώπους της ΕΡΤ. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να αναλάβει καθήκοντα στη δημόσια τηλεόραση.

Στον τομέα της ενημέρωσης ο Γιάννης Τρουπής και ο Φώτης Καφαράκης, που ανέλαβαν άτυπα το τελευταίο διάστημα να «τρέξουν» το κομμάτι αυτό, θα έχουν κυρίαρχο ρόλο και στο νέο σχήμα που θα διαμορφωθεί στη συνέχεια. Την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων θα έχει η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, ενώ σε συζητήσεις για την παρουσίαση πρωινής εκπομπής βρίσκεται ο άλλοτε δημοσιογράφος του Mega, Αντώνης Φουρλής.
Εν τω μεταξύ, για επιτελική θέση στον τομέα του προγράμματος παίζει δυνατά το όνομα του Πέτρου Μπούτου, πρώην διευθυντικού στελέχους του Mega και του ΑΝΤ1 ο οποίος συζήτησε σχετικά με τους ανθρώπους της ΕΡΤ. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να αναλάβει καθήκοντα στη δημόσια τηλεόραση.
Η αλήθεια είναι ότι το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλές βολιδοσκοπήσεις σε δημοσιογράφους, αλλά και σε στελέχη από την ιδιωτική τηλεοπτική αγορά, για εκπομπές και θέσεις ευθύνης στην ΕΡΤ, αλλά το υπάρχον καθεστώς της ΕΡΤ δεν της επιτρέπει να ανταποκριθεί στους μισθούς της αγοράς.
Η νέα ηγεσία αφήνει να φανεί ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει το πλαίσιο αυτό ωστόσο σε πρώτη φάση θα προχωρήσει σε αξιολόγηση και αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων στελεχών από το υπάρχον δυναμικό της εταιρίας.
Ο Φίλιος Στάγκος και ο Δημήτρης Βενιέρης από το δημοσιογραφικό χώρο είναι δύο από τα ονόματα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3. Ο πρώτος έχει δοκιμαστεί στη διοίκηση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ο δεύτερος τα τελευταία χρόνια ηγείτο του ραδιοσταθμού Focus 103,6 της Θεσσαλονίκης.

- από ρεπορτάζ του Ακη Φωτόπουλου στο ethnos.gr