ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Απαράδεκτη ενέργεια φίμωσης του Τύπου

Σύλληψη φωτορεπόρτερ για «διατάραξη οικιακής ειρήνης»

"Ημεδαπός προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για "διατάραξη οικιακής ειρήνης" σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για την σύλληψη του φωτορεπόρτερ σήμερα κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην κατάληψη στα Εξάρχεια.
«Πήγα στις 4 τα ξημερώματα στην..
κατάληψη. Δεν είχα πληροφορία ότι κάτι θα συμβεί, αλλά είχα ένα προαίσθημα ότι θα αδειάσουν και ακολούθησα το δημοσιογραφικό μου ένστικτο, όπως κάνω πάντα», λέει ο Αλέξανδρος Σταματίου στο Τvxs.gr. «Είπα να κοιμηθώ μία ώρα και με ξυπνάει η αστυνομία. Πρόλαβα να δω μόνο ότι είχαν γονατίσει τους πρόσφυγες και τους είχαν βάλει στη σειρά. Ενώ τους λέω ότι είμαι φωτορεπόρτερ, μου κάνουν προσαγωγή. Μου φορούν χειροπέδες και με πάνε στη ΓΑΔΑ. Ε, η προσαγωγή έγινε σύλληψη και κατηγορούμαι για διατάραξη κοινής ειρήνης».
Ο Αλ. Σταματίου πήρε τριήμερη αναβολή και την ερχόμενη Πέμπτη είναι η δικάσιμος. «Πάω για να δικαιωθώ» λέει «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η φίμωση του Tύπου». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, υπαστυνόμος κάλεσε την ΕΦΣΥΝ και επιβεβαίωσε ότι όντως ο φωτορεπόρτερ συνεργάζεται με την εφημερίδα. Παρ’όλα αυτά προχώρησαν κανονικά στην προσαγωγή και σύλληψη του.

«Τι έκανε και διατάραξε την οικιακή ειρήνη, βάραγε κατσαρόλες; Απλά έβγαζε φωτογραφίες», δηλώνει στο 3pointmagazine ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και κάνει λόγο για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη: «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Με βάση το συμβάν αυτό, να υποθέσουμε ότι θα μπορούν πλέον να προσαγάγουν τον οποιοδήποτε φωτορεπόρτερ κάνει τη δουλειά του είτε στον δρόμο είτε σε ιδιωτικό χώρο με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης».
«Το ερώτημα το δικό μου είναι ‘από τη στιγμή που η αστυνομία εκτελούσε τα νόμιμα, τι φοβήθηκε από τις φωτογραφίες μέσα στην κατάληψη;'» τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. (πηγή: avgi.gr)