ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Δικαίωση για δημοσιογράφο που αποκάλεσε ηλίθιο έναν υπουργό

«Είναι ο πιο ηλίθιος πολιτικός που γνωρίζω»: Πορτογάλος δημοσιογράφος, που είχε καταδικαστεί για δυσφήμηση μετά τη δημοσίευση αυτής της φράσης σε περιφερειακή εφημερίδα, «εξασφάλισε» σήμερα την καταδίκη της χώρας του από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι δικαστές του ΕΔΑΔ εκτίμησαν πως η καταδίκη του σε πρόστιμο..
ήταν ένας δυσανάλογος περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης, ενώ οι δηλώσεις του εντάσσονταν στο πλαίσιο μιας γενικού ενδιαφέροντος συζήτησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικαστηρίου.
«Μια ορισμένη δόση υπερβολής ή πρόκλησης επιτρέπεται στο πλαίσιο της άσκησης της δημοσιογραφικής ελευθερίας», υπογράμμισαν οι δικαστές.
Ο δημοσιογράφος, ο Ζοακίμ Αντόνιο Αντούνες Εμίδιο, έθεσε στο στόχαστρο έναν υφυπουργό Γεωργίας, Δασών και Περιφερειακής Ανάπτυξης --το Δικαστήριο δίνει μόνο τα αρχικά του, Ρ.Μπ.-- στο άρθρο αυτό όπου ασκούσε κριτική στην πολιτική τάξη της Πορτογαλίας και το οποίο δημοσιεύθηκε στην περιφερειακή εφημερίδα O Mirante.
Το ΕΔΑΔ έκρινε πως τα πορτογαλικά δικαστήρια «υπερέβησαν τα όρια του περιθωρίου κρίσης τους όσον αφορά τους περιορισμούς που μπορούν να επιβληθούν σε δημόσιες συζητήσεις για θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
- πηγή: zougla.gr