ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Το ΑΠΕ και η Βόρεια Μακεδονία που χάθηκε στη μετάφραση

BINTEO

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο μετατράπηκε σε εσωτερικού και εξωτερικού - Η Βόρεια Μακεδονία δεν εμφανίζεται ούτε μία φορά στο ελληνικό κείμενο, σε αντίθεση με το αγγλικό
Αν διαβάζατε χθες ΑΠΕ – ΜΠΕ και δεν γνωρίζατε ποιας χώρας είναι πρωθυπουργός ο Ζόραν Ζάεφ, σίγουρα δε θα γινόσασταν σοφότεροι. Ο λόγος; Το Αθηναϊκό..
Πρακτορείο Ειδήσεων παρέλειψε να αναφέρει έστω μία φορά, τον Ζόραν Ζάεφ ως πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας.
Μάλιστα δεν έμεινε εκεί, αλλά ακολουθώντας τα χνάρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Πρακτορείο μετατράπηκε σε εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς στην αγγλική του έκδοση αναφέρει όσα δεν «τόλμησε» στην ελληνική.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ εσωτερικού «στο πλαίσιο των επαφών του με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, και μετά τον Έντι Ράμα, τον Χασίμ Θάτσι, και τον Αλεξάντερ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός συνάντησε σήμερα Τρίτη (σ.σ. χθες) στα Ηνωμένα Έθνη και τον Ζόραν Ζάεφ».

Το ΑΠΕ – ΜΠΕ εξωτερικού μεταδίδει κανονικά ότι ο Κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον «North Macedonia Prime Minister», δηλαδή τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας. Αναφέρει μάλιστα τον όρο «North Macedonia», όχι μία αλλά τρεις φορές.

Η ελληνική εκδοχή...



και η αγγλική:




- πηγή: avgi.gr