ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Οχτώ χρόνια αναπηρίας, οχτώ χρόνια εμπαιγμού

Ε, όχι που θα χαλάλιζε 70 ολόκληρα ευρώ η Ελληνική Αστυνομία για να αφήσει ανάπηρο το 2011 τον Μανώλη Κυπραίο! Αυτό είναι ένα από τα αγρίως σουρεαλιστικά επιχειρήματα που αναμένεται να ακουστούν και σήμερα στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, εκεί όπου ύστερα από 8 ολόκληρα χρόνια θα αναβιώσει ξανά η ιστορία του δημοσιογράφου που έμεινε ανάπηρος όταν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης έσκασε σε..
απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό του, απελευθερώνοντας λάμψη 3.000.000 κεριών και κρότο έντασης περίπου 170 ντεσιμπέλ.
Η δίκη, που μπαίνει στην τελική της ευθεία, αφορά το αστικό σκέλος της υπόθεσης και την αποζημίωση που ο Κυπραίος ζητά από το ελληνικό Δημόσιο έπειτα από πολλά σοβαρά χειρουργεία και αναρίθμητες μέρες νοσηλείας κι ενώ έχει χάσει την ικανότητά του να εργαστεί. Το ποινικό σκέλος ακόμα... διερευνάται από τις αρχές. Για την περίπτωση του Κυπραίου έχει χρειαστεί να παρέμβει η Διεθνής Αμνηστία, διοργανώνοντας διεθνή καμπάνια, και χιλιάδες πολίτες έχουν κινητοποιηθεί σε όλο τον κόσμο.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, που εκπροσωπεί περισσότερα από 600.000 μέλη σε 141 χώρες, στηρίζει απόλυτα την αγωγή που κατέθεσε ο ρεπόρτερ, τονίζοντας πως «οι ενέργειες των αρχών ασφάλειας πέρα από κάθε αμφισβήτηση συνεπάγονται ευθύνη της κυβέρνησης και αυτή η νομική διεκδίκηση αποτελεί μια ευκαιρία προκειμένου να εκπληρωθεί η υποχρέωση προς τον Μανώλη Κυπραίο».
 - διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Ντίνας Δασκαλοπούλου στην ΕΦΣΥΝ ΕΔΩ